Arianna Galetti

Op 6 december ging in het AFAS Live de musical We Will Rock You in première. Arianna Galetti speelt de rol van Scaramouche. Wij spraken kort met haar na afloop. 

Big Deal!

Wauw, dit is een enorme zaal! Jullie spelen ook alleen in dit soort grote concerthallen. Hoe vind je dat?

Gaaf! Heel vet. Ik heb in Italië al redelijk veel in musicals gespeeld (Saturday Night Fever, Mimi in Rent, The Addams Family) maar dit is echt een ‘big deal’. Zoveel mensen!

Hoe heb je deze rol gekregen?

Ik heb werkelijk geen idee! Ik deed in juni auditie voor mijn rol als Scaramouche, en ik wist zeker dat ze mij niet zouden casten. Maar toen ik naar de auditie ging, dacht ik: “Ik ga het gewoon proberen, want ik kan het!” En op een dag belden ze mij ineens op, en moest ik echt even huilen van blijdschap en ongeloof. O my god, een internationale tour met Anastacia herself, dit team en deze cast in enorme zalen… het is fantastisch.

Ik moest echt even huilen van blijdschap en ongeloof toen ze mij belden!

Was je al eens eerder in Nederland geweest?

Ja zeker! Mijn vader woonde een hele tijd in Duitsland, ik heb er ook een deel van mijn jeugd doorgebracht. We reisden veel en gingen dan vaak naar Nederland en België toe.

Mis je Italië weleens?

Niet heel erg, alleen mijn familie en het eten. Oh ja, en de koffie! Maar dat is alles. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. We hebben een fantastische tijd met een superleuke cast en maken veel lol samen. Ook doen we veel dingen naast de shows. Daar ben ik wel heel dankbaar voor.

We Will Rock You is nog tot en met februari te zien in verschillende Nederlandse theater. Tickets & info via www.wewillrockyoumusical.com.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier