Ghost de Musical


Op 16 september vond in het CC De Kern in Wilrijk de première plaats van Ghost de Musical. Met een 25-koppige cast, live orkest en uitermate functioneel decor weet de nieuwste productie van Toneel- en Musicalgroep B.S.O. zeker en vast te overtuigen.

ghost3

Een geestig goede musical

Dankzij de gelijknamige film met Patrick Swayze en Demi Moore in de hoofdrollen kent quasi iedereen het verhaal. Sam en Molly vormen een perfect gelukkig stel. Samen met hun boezemvriend Carl beleven ze het ene leuke moment na het andere. Tot op een dag Sam brutaal wordt vermoord. “Molly, hier ben ik. Alles is oké,” roept Sam nog naar zijn door verdriet overmande vriendin. Maar zij kan hem niet meer horen. Als geest komt Sam er vervolgens achter dat zijn dood geen toeval was en dat ook Molly in gevaar is. Zal Sam kunnen achterhalen wat er echt is gebeurd?

Het decor is een ware kameleon, zonder de snelheid uit de show weg te nemen

Bij het binnenkomen in de zaal trekt het decor meteen de aandacht. Het speelvlak oogt zeer groot, mede dankzij het feit dat er in de hoogte wordt gewerkt. Ook tijdens de show blijft het decor boeien. Het is een ware kameleon die, zonder de snelheid uit de show weg te nemen, verandert van een straat naar een metrostation of naar een lift. Tevens het veelvuldige gebruik van projecties vormt een absolute meerwaarde.

ghost5

Het orkest heeft trouwens ook een plaatsje gekregen op het podium. Een prima keuze. En wanneer de cast tijdens een bepaalde scène interageert met het orkest, wordt er spontaan een glimlach op ieders lippen getoverd. De show bulkt van deze leuke details, die het geheel de nodige luchtigheid bezorgen. Ook de vele grappige personages doorbreken het zwaarmoedige verhaal op de juiste momenten. Dit is beslist een van de grootste sterktes van het stuk.

Een compliment aan de geluidsman ad interim; op één dag een setup en show leren is virtueel onmogelijk

De cast is nagenoeg vlekkeloos in zowel acteerwerk als zang, op een kleine acclimatisatieperiode in het begin van elke acte na. De choreografieën zijn niet meteen van een hoogstaand niveau, maar zetten de scènes wel steeds extra kracht bij. Zo start Ghost met het snel en strak door elkaar bewegen van bankbediendes. Erg leuk gedaan.

ghost4

Het geluid is de grootste handicap voor deze musical, al kan de cast alles toch nog mooi laten overkomen. Ook het feit dat het publiek, aangegrepen door het verhaal, zo stil is, maakt dat je alles nog net kan verstaan. Toch een compliment aan de geluidsman ad interim; op één dag een setup en show leren is virtueel onmogelijk. Het lichtplan is dan weer zeer mooi en compleet. De timing zit bij sommige special effects nog net niet goed, maar de show streeft een zo hoog visueel-technisch niveau na, dat dit absoluut niet stoort.

Ghost is een boeiende en goed gelukte evenwichtsoefening tussen zwaar en luchtig, intiem en groots

Ghost is in één woord ‘veelzijdig’ te noemen. Het decor, de personages, de nummers, de lichteffecten; alles valt zo mooi in elkaar. Een boeiende en goed gelukte evenwichtsoefening tussen zwaar en luchtig, intiem en groots. Echt een aanrader!

ghost2

Ghost de Musical is nog tot en met 18 september te zien in het CC De Kern in Wilrijk. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op www.bso-producties.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Patrick Defort

2 gedachten over “Ghost de Musical

  • 18 september 2016 om 22:59
    Permalink

    Ja, prachtig werk. Wat een prestatie voor cast en orkest! Enorm genoten en wel veel traantjes gelaten bij een toch wel bekend verhaal. Echt mooi.

  • Pingback:Creatieve toevoeging (1) – My space

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: