3 Musketiers


De nieuwe Regentes in Den Haag vormt zaterdagavond 17 september het decor voor de nieuwste productie van Theater groep SPOT. 3 Musketiers de Musical gaat vooral over macht en liefde. We maken kennis met D’Artagnan en zijn droom om net als zijn vader Musketier te worden. Frankrijk wordt geregeerd door de Franse vorst, maar eigenlijk bepaalt de Kardinaal wat er gebeurt.

Één voor allen

De zaal stroomt vol en het live orkest laat ons kennismaken met de mooie muziek van Bolland en Bolland en laat je direct realiseren dat een live orkest zoveel meer toevoegt aan een productie. Hoewel deze de acteurs jammer genoeg regelmatig overstemmen.

D’Artagnan heeft een groep mensen om zich heen die zich volop inzetten in deze voorstelling. Of ze nu een hoofdrol hebben of niet, iedereen is op zijn of haar manier aanwezig, ook op momenten dat ze niet on stage zijn. Eerst komt dit wat storend over, maar naarmate de show vordert wordt duidelijk dat de voorstelling ook in de coulissen verder gaat. De liefde van D’Artagnan voor Constance is één van de hoogtepunten in de voorstelling. Alles wat je na afloop zou willen is alleen al daarvoor Musketier worden. Het decor is simpel, maar elke scène wordt met kleine dingen opgevuld, zoals twee door paarden getrokken karren en een minimale typische omkadering om een gevangenis of kathedraal te creëren.

Al bij al dus een mooie jubileum voorstelling voor Theatergroep SPOT.  Het is leuk om te zien hoe amateurverenigingen producties neerzetten waar menig professionele gezelschappen absoluut niet voor onder moeten doen; 3 Musketiers staat als een huis. Op naar Petticoat volgend jaar!

Meer informatie vind je op www.theatergroepspot.nl.

Door Stephan Markus

Foto’s: Stephan Markus

[nggallery id=63]