Dries Van Cauwenbergh

Om Amadé, het goede geweten van Wolfgang Amadeus Mozart gestalte te geven castte Music Hall drie kinderen. Naast de meisjes Anneleen en Linde, is Dries de jongen in het gezelschap. Hij kijkt enorm uit naar Mozart! De Musical. Musical Vibes sprak met hem.

Een heel plezante kliek

Wie ben je en hoe ben je in Mozart! terecht gekomen?

Ik ben Dries Van Cauwenbergh, negen jaar en woon in Hemiksem. Ik ben gekozen voor Mozart! omdat ik nu al heel lang toneel, dans en zang doe en daar toch al veel ervaring in heb. Ik denk dat ik daarom ben gekozen voor deze rol.

Waar heb je zoal in meegespeeld?

Ik heb al fotoshoots gedaan, andere musicals, films. Ik ben ook een stemacteur en ook in reclamespots kan je me horen.

Wat doe je daarvan het liefste?

Musical! Zeer zeker.

Wat weet je van Mozart?

Mozart heeft van klein af aan al een groot talent: componeren. Of zelf muziek spelen op piano of viool en dat kan hij zelfs geblinddoekt.

Hoe regel jij de benodigde afwezigheden op school?

De directrice vindt het niet zo erg als ik afwezig ben. Ze heeft het zelfs eerder graag, want ze komt ook kijken met de school. Het vijfde en het zesde leerjaar komen regelmatig eens kijken. Ook nu zouden ze komen, dat is dan toch speciaal.

Met de drie Amadé’s en Ruben vormen we wel een hele plezante kliek

Kende je Ruben Van Keer voor Mozart! al?

Nee. Het is wel een hele toffe gast. Met de drie Amadé’s en Ruben vormen we wel een hele plezante kliek.

Hoe vallen de verplaatsingen voor de repetities mee?

Hemiksem – Antwerpen is ongeveer 15 à 20 minuutjes rijden. Dat is heel goed te doen. Meestal brengt mama me naar de repetities. Mijn papa komt wel graag kijken naar de voorstellingen, hij komt heel regelmatig.

Mozart! de Musical is vanaf zondag 10 december te zien in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & meer informatie vind je op www.musichall.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier