Tabula Rasa

Isabelle Beernaert presenteert met Tabula Rasa haar achtste theaterproductie. Met deze dansshow wil ze breken met haar verleden en het voorafgaande van tafel vegen. Wat gelukkig niet betekent dat er een heel andere stijl op het podium wordt gebracht, integendeel, het blijft Beernaert ten top.

Prachtig krachtig

Tabula Rasa brengt voor iedereen een herkenbaar verhaal: wat gebeurt er met jou wanneer een relatie eindigt? We reageren allen anders, maar door verschillende persoonlijkheden te integreren in haar verhaal, zorgt de choreografe ervoor dat je altijd wel herkenbare elementen terugziet. Spiritualiteit, verslagenheid en gerechtigheid zijn maar enkele basisstenen van deze voorstelling.

Op een volledig witte dansvloer, die de belichting zeer mooi laat uitkomen, laten vijftien talentvolle dansers een waaier van emoties op je los

Niet minder dan vijftien talentvolle dansers zuigen je mee in hun verhalen. Er valt werkelijk niets af te dingen op hun talent en kracht. De bewegingen zijn telkens zeer passend en intens uitgevoerd. In hun elegante kostuums en op een volledig witte dansvloer, die de belichting zeer mooi laat uitkomen, laten ze een waaier van emoties op je los. Woede, angst en troosteloosheid komen op je af met een kracht die niemand onberoerd laat.

Ook de muziek is goed gekozen. Elk palet van emoties wordt vergezeld met juist aanvoelende klanken en hier en dan de nodige stilte. Achteraan staan twee enorme projectieschermen waar bijna constant een bewegende achtergrond op wordt geprojecteerd. Soms zijn deze heel sterk als aanvulling op de dans, maar hoe mooi ze ook zijn, ze vormen regelmatig ook een afleiding. Als je in de val trapt van in die beelden meegezogen te worden, ben je de emoties uit de dans voor even kwijt. Dat is zonde. De projectieschermen worden regelmatig gebruikt als deur en geven op dat vlak een meerwaarde. Spijtig dat het geluid, voornamelijk bij de drie eerste nummers, uit een blikken doos leek te komen.

Dit is een voorstelling om van te genieten en om over je heen te laten spoelen

Met deze Tabula Rasa laat Isabelle Beernaert alle remmen van de emoties los. In een compleet spektakel slingert ze samen met haar klasse volle dansers je emoties van links naar rechts en van boven naar onder. Dit is een voorstelling om van te genieten en om over je heen te laten spoelen!

Tabula Rasa toert momenteel door België en Nederland. Voor meer informatie & tickets kan je terecht op www.isabellebeernaert.be of op www.musichall.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Bob Karman