Diederick’s Debuut

Na een lange onderbreking door de u wel bekende reden, mag Diederick Ensink eindelijk terug van start gaan in gevulde theaterzalen met zijn debuut. Deze jonge talentvolle muzikale duizendpoot brengt met Diederick’s Debuut een muzikale one-man show doorheen Nederland.

Een levensverhaal met masterclass

Diederick Ensink zag het levenslicht op 29 maart 1986 in Cobham, Groot-Brittannië. Op 3-jarige leeftijd verhuisde zijn familie naar Nederland. Op jonge leeftijd raakte hij geprikkeld door de muziekmicrobe en begon met vioollessen. Al bleef het niet bij 1 instrument. Hij studeerde Muziektheater aan het Fontys Conservatorium en is bij het Nederlandse publiek voornamelijk gekend door zijn deelname aan Hollands Got Talent waarin hij de halve finales bereikte.

Diederick is een echte entertainer die met zijn muzikaal talent iets extra te bieden heeft in een one-man show als deze

Tijdens het openingsnummer krijgen we meteen een blik op het rijke instrumentarium dat Diederick beheerst. Hij vliegt van het ene instrument naar het andere en brengt in crescendo zijn eerste lied tot leven met behulp van zijn loop-station. De rode draad van zijn act is zijn eigen muzikale levensverhaal, hoe het begon als kind tot het moment dat hij hier op podium staat.

Het publiek wordt actief betrokken met ritmisch handgeklap en koorgezangen. Hij geeft zelfs wat je zou kunnen omschrijven als een muzikale masterclass voor beginners. Ondertussen komen we te weten hoe hij van kinds af aan gepassioneerd geraakte door muziek en vertelt hij op een komische wijze over zijn leven en zijn passie voor muziek. Een hoogtepunt in deze show is zijn eerbetoon aan Ramses Shaffy met een medley waarbij ludiek gebruik wordt gemaakt van de teksten.

Een eerlijke, kwetsbare show met humor, passie en muziek als hoofdingrediënten

Diederick is een echte entertainer die met zijn muzikaal talent iets extra te bieden heeft in een one-man show als deze. Het zit boordevol inside jokes die de podiumkunstenaars in de zaal zeker kunnen smaken, al zijn ze niet voor iedereen even duidelijk. Toch blijft niemand op zijn honger zitten aangezien de voorstelling zeer gevarieerd en gevuld is met de nodige (Hollandse) humor. De passie van deze solo-artiest wordt vertaald door zijn energieke performance. Zoals hij het zelf aangeeft in zijn titelsong ‘Hier ben ik’: Je ziet geen acteur of een muzikant op de scene staan, je ziet Diederick. Een eerlijke, kwetsbare show met humor, passie en muziek als hoofdingrediënten.

Diederick’s Debuut speelt nog tot en met 22 december in verscheidene zalen in Nederland. Voor meer informatie en tickets: www.diederickensink.nl.

Door Pieter Nieva

Foto’s: Annemieke van der Togt