Chicago

In Lier kan je al 25 jaar voor musicals terecht bij Wysiwyg. Dit heeft deze vereniging vorig weekend feestelijk gevierd in Chicago. Deze musical uit 1975 is in een regie van Lieven Debrauwer op de grote scène van CC De Mol in Lier neergezet. Zeer spijtig dat het maar voor een enkel weekend is geweest, want Chicago heeft voor een knallende vijfentwintigste verjaardag gezorgd!

Slim werk voor mooi resultaat

Chicago neemt de toeschouwer mee naar het leven van twee showgirls: Velma Kelly en Roxy Hart. Beide dames hebben een moord op hun geweten en  wachten in de gevangenis hun proces af. De gevangenis wordt gerund door Mama Morton, die met haar relaties buiten, carrières na de tijd binnen, kan maken of kraken. Velma en Roxy strijden niet enkel om de gunsten van Mama, maar ook om de beste verdediging van advocaat Billy Flynn tijdens hun respectievelijk proces. Geen tactiek wordt geschuwd…

Zeer slim gebruik van weinig middelen om heel veel tot leven te brengen

Het grote podium van dit CC, wordt goed gebruikt. Een grote muur van traliewerk loopt diagonaal van voor naar achter, het live orkest wordt achter de tralies opgesloten vanaf de start en mag er pas bij het groeten terug uitkomen. Er zijn slechtere bajesklanten om een musical mee te delen, zeker als ze de fijne muziek van Chicago zo goed brengen. Een portaal met gordijnen en schermen zorgt voor alle andere nodige locaties. Zeer slim gebruik van weinig middelen om heel veel tot leven te brengen. Een goede belichting doet de rest, alleen spijtig dat er op de voorscène enkele donkere plekken zijn, waarin gespeeld wordt.

De casting is doorheen de lijn slim gedaan zodat waar mogelijk, ieders sterkste kant kan getoond worden

De cast bestaat uit een amalgaam van sterke acteurs, sterke zangers en polyvalente spelers. De casting is doorheen de lijn slim gedaan zodat waar mogelijk, ieders sterkste kant kan getoond worden. Het resultaat is een geloofwaardig verhaal met enkele heel fris aandoende scènes en zangtechnisch een mooi niveau. Vanzelfsprekend is niet iedereen even sterk in de drie musical disciplines, maar de zwaktes werken op geen moment storend, terwijl de sterke kanten de show makkelijk verder dragen. Prima werk van dit team! Het enige minpuntje dat de beleving beïnvloedt, is het trage tempo. Dit ligt grotendeels aan het script, want de scènewissels verlopen vlot. Een kleine afstoffing van het script had wonderen kunnen doen om deze versie nog flitsender te maken.

Helaas voor alle lezers die deze Chicago niet zagen. Wysiwig heeft zijn 25ste verjaardag in stijl gevierd en deze mooie musical alle eer aan gedaan. Op naar de volgende!

Meer informatie over Wysiwyg kan je vinden op www.wysiwygvzw.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Alex Wyckmans