Winnie De Poeh

Winnie De Poeh is in België met een magisch muzikaal avontuur. Na heel goed onthaald te zijn in New York en London, toert de vriendelijke, gele beer, samen met al zijn vriendjes, doorheen de Lage Landen met stops overal in je buurt. Deze Disney-musical is een fijn ontspanningsmomentje voor de kleinste kijkers (het leeftijdsadvies van de productie is 4+, maar dankzij de zachte muziek, de leuke kleurtjes en het rustige tempo, kunnen jongere kinderen zeker ook al plezier hebben aan deze show).

Magische kindershow

Het verhaal van Disney’s Winnie de Poeh – De Musical is slim uitgewerkt. Winnie wacht zoals elke morgen op Janneman Robinson om een beetje honing te krijgen. Maar Janneman is naar school, dus gaat Winnie maar zelf op zoek. Met de hulp van zijn vrienden zoekt hij de hele dag door naar zijn geliefkoosde eten, maar die zoektocht lijkt wel een jaar te duren…

De acteurs brengen de poppen echt tot leven, met hun mimiek benadrukken ze de emoties van de personages

Deze musical heeft een kwaliteit die je van Disney mag verwachten. Mooie poppen, van de grootste tot de kleinste, een leuk en functioneel decor, goede belichting en prima spel. Enkel het geluid, dat waarschijnlijk bewust niet te luid is gehouden voor de jonge oortjes, geeft wat gekraak wanneer de acteurs iets luider spreken, het lijkt op een oversturing van de microfoontjes.  Gelukkig zijn die momenten zeldzaam en niet te storend door het aangepaste volume.

De acteurs brengen de poppen echt tot leven, met hun mimiek benadrukken ze de emoties van de personages, waardoor je geen pop+acteur meer ziet, maar één geheel. Gezien het de Nederlandse productie is die naar Vlaanderen afzakt, hebben ze een tongval van over de Moerdijk, maar dit vormt geen probleem naar verstaanbaarheid en de personages toe.  Het enige minpuntje, zijn de vrij lichte kostuums die ze dragen. Zeker bij de donkerdere scènes, vangen deze meer licht dan de poppen waardoor het evenwicht pop-acteur wat verstoord wordt.

Deze musical heeft een kwaliteit die je van Disney mag verwachten

Het  geheel van de show vormt alleszins een mooi magisch gegeven, waar je ogen tekort hebt. Mooie kleuren, elke pop met een duidelijk andere persoonlijkheid, humor en emotie. Alles wat je voor een leuk moment met de kinderen kan zoeken in een theater, is hier meer dan voldoende aanwezig! Een aanrader om met de kinderen te doen.

Disney’s Winnie de Poeh – De Musical speelt nog tot in me doorheen Vlaanderen en Nederland. Meer info & tickets op www.event-team.be (en winniedepoehmusical.nl voor NL)

Door Patrick Defort

Foto’s: Boy Hazes