Charly Luske in Pretty Woman

Na jarenlange afwezigheid in musicalproducties is Charly Luske weer terug. Dit keer als alternate ‘Edward Lewis’ in de musical Pretty Woman, welke speelt in het Beatrix theater in Utrecht. Hierbij deelt hij de rol drie keer per week met Jan Kooijman.

Zoektocht naar chemie en durf

De rol van Edward past hem als gegoten. De pakken-dragende, stugge miljonair kan een ietwat stijve rol zijn. Charly zoekt zichtbaar naar de spanning tussen stijfheid en speelsheid en maakt een soepele, mooie overgang van stug naar soepel gedurende de voorstelling. Wel mag er meer diepgang en passie in de rol gelegd worden. Hier en daar vlakt het wat af, en is er nog een duidelijke zoektocht naar chemie en durf.

Charly Luske is een zeer goede keuze als alternate

Zijn stem past goed in het geheel, maar soms mag er meer power en overtuiging in het stemgeluid. De goede zangtechniek en vibrato is aanwezig, maar wordt enkel gebruikt zonder het bereik uit te testen en lef te tonen. Ook mogen de duetten met tegenspeelster Shanna Slaap iets uitdagender en meer gepassioneerd. Hij overtuigt als rijke zakenman, en of hij nou het strakke pak aanheeft of lekker loszittende kleding, het staat hem goed. Charly Luske is een zeer goede keuze als alternate, zeker als er na een aantal voorstellingen meer lef en durf getoond kan worden.

Pretty Woman de musical wordt geproduceerd door Stage Entertainment Nederland en is sinds 23 september 2023 te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Meer informatie via www.prettywomandemusical.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier