Charlotte Verduyn

In Hans & Grietje, de sprookjesmusical, zijn de vertelsters degenen die ervoor zorgen dat het publiek goed mee is met het verhaal. Zo kan elke scène perfect geplaatst worden. Dat gebeurt ook telkens met een krachtig nummer door de drie dames gebracht. Charlotte Verduyn is een van hen en moet niet onderdoen voor haar collega’s. Musical Vibes sprak met haar.

Superfijn!

Wat is jouw rol in Hans & Grietje?

Ik speel vertelster nummer drie, samen met mijn compagnons Elke Buyle en Oonagh Jacobs. Superfijn!

Het is ook hele leuke groovy muziek voor jullie, zijn die niet bij de zwaarste om te zingen?

Ja, lekker groovy en poppy, super muziek. De zwaarste nummers zou ik niet meteen durven zeggen, want de heks heeft ook wel enkele serieuze partijen om te zingen. Onze stukken zijn dan wel weer altijd meerstemmig en dus wel heel uitdagend om te doen, laten we het zo definiëren.

Hoe is het proces geweest om tot dit resultaat te komen?

Heel leuk! Het is een heel fijne groep, we passen allemaal heel goed tezamen. Alles ging uiteindelijk heel vlotjes!

Onze stukken zijn altijd meerstemmig en dus wel heel uitdagend om te doen

Je deed ook mee in Mozart, een groot verschil met Hans & Grietje, maar de Music Hall producties bevallen je?

Ja, ik was er ook bij in Mozart. Dat was absoluut een andere productie! Ik voel me ondertussen wel al thuis hier. Het is een leuke stal. Deze productie is natuurlijk helemaal anders, want dit is voor kinderen, maar je krijgt daar enorm veel energie van. Dat is heel fijn. Die kindjes schreeuwen je toe doorheen heel het stuk, wat super is, dat was bij Mozart helemaal anders natuurlijk. Maar dat heb ik ook héél graag gedaan, met volle overgave.

Dus we zien jou nog terug?

Ik hoop het zeker! (lacht).

Hans & Grietje speelt nog tot en met 6 januari te zien in Stadsschouwburg Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.musichall.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier