Stany Crets

Zo’n vijf jaar geleden vroegen Dirk Van Voren en Nico Warrinier of hij een nieuwe versie van de revue in elkaar kon steken. Nu de vierde jaargang hiervan aan het draaien is, toont Stany Crets dat het een goed keuze was. De Winterrevue leeft en wint meer en meer aan populariteit. Dit niet alleen dankzij de artiesten op het podium, maar zeer zeker ook dankzij het creatieve brein van Stany. Musical Vibes sprak met hem na de première.

Droompremière

Stany, een tevreden regisseur?

Ik ben een zeer tevreden regisseur! Absoluut. Dit zijn premières waar je alleen maar van kan dromen, dat is echt.

Heb je na zo’n première het gevoel “we zijn vertrokken” of denk je dadelijk aan wat er aangepast kan worden?

Vandaag denk ik daar niet aan. Nee, echt niet, vandaag liep het zeer gesmeerd. Ik mag niet klagen, ik ga morgen ook niet zeveren, we zijn vertrokken nu voor de reeks. En ik blijf komen en ik blijf aan schroeven draaien, maar vandaag is er geen commentaar van mij! Echt een perfecte show.

Welk opvolgingswerk doe jij dan de komende dagen en weken?

Zoveel werk is er niet, maar een show is wat mij betreft nooit af. Laurent die blijft zijn dans in het oog houden, muzikaal blijven we het in het oog houden, sketches draaien we ook nog altijd bij, afhankelijk van reacties van het publiek proberen we het strakker of net losser. Dus je blijft er aan werken en ik zou dat niet doen moest ik de show niet zo graag zien. Het is omdat ik hem heel graag zie en nog zelf verrast blijf door de input van de acteurs dat ik blijf komen om te finetunen. Ik blijf enthousiast tot de laatste voorstelling.

Ik blijf enthousiast tot de laatste voorstelling

Had je vandaag een moment waar je een beetje bang voor was en dat ze helemaal ‘genaild’ hebben?

Nee, niet specifiek. We hebben veel ‘genaild’. Door de zenuwen mis je af en toe eens iets, maar dat zijn echt details waar we het niet over moeten hebben op een première. Meestal als ik naar een voorstelling kijk waar de mayonaise niet pakt, dan heb ik een ‘stressnek’ zoals ze zeggen. Dan slaat alles vast in mijn nek en mijn schouders en dan ben ik de volgende dag niet te genieten. Vandaag had ik geen stressnek!

De Winterrevue speelt nog tot en met 13 januari in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.winterrevue.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier