Castvoorstelling AIDA

Producent Stage Entertainment heeft drie nieuwe namen bekend gemaakt van de cast voor Disney’s AIDA. Naast Gaia Aikman (Aida), April Darby (Amneris) en Naidjim Severina (Radames) voegen nu ook Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker zich bij de cast. Op 23 april 2023 beleeft de geactualiseerde en vernieuwde musical AIDA haar wereldpremière in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Drie nieuwe castleden bekend gemaakt AIDA

Qshans Thode gaat de rol van Mereb spelen, de Nubische bediende van Radames, die zorgt voor een komische noot in de musical. Robin van den Akker speelt de rol van Zoser, de vader van Radames. Joanne Telesford mag Kandake vertolken, de koningin van Nubië en moeder van Aida. In de originele productie van AIDA was het Aida’s vader Amonasro die een rol speelde in haar leven. Regisseur Schele Williams deed uitgebreid onderzoek naar de rol van vrouwen in het oude Egypte en daar is de nieuwe rol Kandake uitgekomen.

Disney’s AIDA vertelt het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie, die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.   De met Grammy en Tony Awards bekroonde muziek in AIDA behoort tot de meest iconische uit de musicalhistorie. De samenwerking tussen Elton John en Tim Rice, die zich lieten inspireren door de gelijknamige opera uit 1871 van de grote Italiaanse componist Giuseppe Verdi, leidde tot nummers als: ‘Ergens in de sterren’, ‘Te ver gegaan’, ‘Gezegend Nubië’, ‘Vergeet hem’.

AIDA, geschreven door David Henry Hwang, wordt geregisseerd door Schele Williams, met choreografie van Darrell Grand Moultrie, decors en kostuums van ontwerper Bob Crowley, lichtontwerp door Natasha Katz en geluidsontwerp van Tony Gayle. Het muzikale team wordt geleid door muzikaal supervisor Clement Ishmael, met vocale- en co-additionele muziekarrangementen van Michael McElroy, orkestraties van Jim Abbott en dans- en co-additionele muziekarrangementen van Zane Mark.

Meer informatie en kaartverkoop via aidademusical.nl

Door Bellise von Raesfeld Meijer

Foto’s: Bellise von Raesfeld Meijer