Brandweerman Sam

Je zou het misschien niet meteen zeggen maar Brandweerman Sam is in 2019 al 32 jaar oud. Ooit begonnen als een televisieprogramma in Wales, verovert Brandweerman Sam ook de theaters van de Lage Landen met de nieuwe show: Brandweerman Sam en het grote kampeeravontuur.

Energiek kindertheater

In het bos bij Piekepolder is een rode eekhoorn ontdekt. Avonturiers Bertina Bever (Phaedra Segers) en Wilfried Welp (Hannes Vandersteene) willen hem kost wat kost vinden maar ondeugende Norbert Puk wil ook mee. Wanneer hij te klein wordt bevonden en niet mag, gaat hij in zijn eentje op zoek. Dat hij daarmee iedereen in gevaar brengt, beseft hij niet. Brandweerman Sam zal moeten proberen de hele groep te redden.

De productie slaagt erin om Brandweerman Sam echt tot leven te wekken, met dank aan de puppeteers en de gekende voice-over

Brandweerman Sam en het grote kampeeravontuur is een reisvoorstelling. Het decor mag daarom niet te robuust en te grotesk overkomen. Dat doet het ook niet. Met draaiende wanden en lichteffecten worden al heel wat sfeervolle scenes aangekleed. Van het bos naar de brandweerkazerne in 10 seconden? Dat lukt deze productie zonder problemen. Dit is een theaterbeleving voor de allerkleinsten. De productie slaagt erin om Brandweerman Sam echt tot leven te wekken, met dank aan de puppeteers en de gekende voice-over van Stan Limburg. Phaedra Segers en Hannes Vandersteene zijn een welgekomen en fijne Vlaamse touch aan het geheel. Zestig minuten energiek kindertheater, altijd fijn op een druilerige namiddag.

Brandweerman Sam en het grote kampeeravontuur is nog tot en met juni te zien in verschillende Vlaamse Culturele centra. Tickets en meer informatie vind je op www.deepbridge.be

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Deep Bridge