April Darby Live!


April Darby. Ze is nog ‘maar’ 26 jaar oud, maar kan nu al dankzij producent Giovanni Sturkenboom (STENT Producties) een eigen theatershow achter haar naam zetten; April Darby Live! We kennen haar recentelijk van de musical The Bodyguard, waarin ze de hoofdrol deelde met Romy Monteiro, maar dat deze madam al van jongs af aan niet vies is van een beetje ambitie en haar cv snel wilde vullen met podiumervaring werd al heel snel duidelijk.

Deze dame komt er wel

In het Houtense Theater aan de Slinger moest het gisteravond allemaal gebeuren. Hoewel de titelshow April Darby Live! doet vermoeden dat het een one-womanshow is, stond ze er gelukkig niet helemaal alleen voor. Ter gelegenheid had ze drie gastartiesten uitgenodigd. Kimberley Fransens (werd afgelopen seizoen tweede bij Idols), Naidjim Severina (speelt momenteel Simba in de musical The Lion King) en Steven Aswin, die de hele avond de zang met de prima pianospel ondersteunde en zelf ook nog een aardig nootje mee kon zingen.

Dat April Darby aan het begin van de show best een beetje zenuwachtig was, merkte je goed. Het energiegehalte en de praatsnelheid waren iets te hoog, waardoor de rust soms ontbrak. Naarmate de show vorderde ontstond er wat meer bezinning en zag je haar steeds meer genieten. Ze had veel interactie met het publiek en was duidelijk op haar plek op dit podium.

Darby is van vele muziekstijlen thuis en deze komen ook met groot gemak uit haar gouden strot

De voorstelling was een aaneenschakeling van nummers die haar carrière merken of die een bijzondere herinnering bij haar oproepen. Darby is van vele muziekstijlen thuis en deze komen ook met groot gemak uit haar gouden strot. De muzikale momenten werden afgewisseld met toepasselijke persoonlijke, leuke anekdotes. Humor doet het altijd goed.

Een hoogtepunt van de avond was het duet ‘Listen’ (uit de musical Dreamgirls) die ze samen met Fransens zong. Beide zangeressen zijn vocale powerhouses en versterkten elkaar in deze samenzang tot aan de max. Kippenvel. Welk nummer ook voor rillingen zorgde was ‘Papa, can you hear me’ van Barbra Streisand. Deze bracht Darby heel mooi intiem.

Elphaba is groen, dus het maakt niet uit wat er onder zit toch?

Fransens had dit moment bij het nummer ‘Stone Cold’, welke ze zeker niet als een ijskonijn zong. April Darby bracht verder nog nummers uit onder andere Sister Act, The Bodyguard en Wicked ten gehore. Deze laatste is een wens voor de toekomst, want “Elphaba is groen, dus het maakt niet uit wat er onder zit toch”? En zo is dat. Deze dame komt er wel.

Meer informatie over April Darby vind je op www.aprildarby.com.

Door Anna Stam

Foto’s: Andy Doornhein