Ann Van den Broek en Jan Schepens


Naast de nieuwe musical De Rozenoorlog, haalt Judas Theaterproducties komend seizoen ook Kiss of the Spiderwoman naar Vlaanderen. De cast zal volledig Vlaams zijn en in de hoofdrollen vinden we Ann Van den Broek (alle vrouwenrollen) en Jan Schepens als Molina terug. Musical Vibes sprak even met hen.

Zeer uitdagende rollen

Ann en Jan, hoe lang is het geleden dat jullie samen op de planken stonden?

Jan: Oei, hoe lang is dat al geleden? Vijf jaar?

Ann: Nee, het moet langer zijn. Van bij Elisabeth?

Jan: Of The Last Five Years? In ieder geval is het dan van 2008 of 2009 geleden.

Je moet dit stuk puurder spelen. Het is in een kleine zaal, dat maakt dat het echter overkomt

Hoge tijd dus om nog eens samen iets te doen?

Jan: Dat vind ik ook wel, ja! We zijn nu eindelijk goede acteurs, dus we kunnen eindelijk laten zien wat we écht in huis hebben (lacht).

Ann: Nu ben ik wel heel benieuwd!

Jan: Ik ook hoor! Maar alle gekheid op een stokje, het is eerlijk gezegd lang geleden dat ik zo uitkijk naar een productie. Omdat het een hele mooie show is, met een hele uitdagende rol. Ze zijn in het stuk eigenlijk allemaal heel uitdagend. Dus ik kijk er wel echt naar uit.

Ann: Het is ook zo, dat je dit puurder moet spelen. Het is in een kleine zaal, dat maakt dat het echter overkomt.

Jan: Ik durf te hopen dat Pol Vanfleteren opnieuw van de partij zal zijn voor de muziek. Ik werk vreselijk graag samen met hem. Maar ik heb geen idee of dat al geweten is?

spider

Ann: Ik dacht dat Thomas Vanhauwaert meewerkt.

Jan: Dat is natuurlijk ook goed. In Nederland gaan ze na de vakantie nog hernemen, dus daar ga ik zeker naar gaan kijken. Ik had gehoopt dat ik Koen Van Dijk zou zien om iets af te spreken, maar hij is er niet.

Ann: Wij gaan in november ook kijken in Nederland. Ik heb nog nooit met Koen samengewerkt, jij al wel op school zeker? Onze klas heeft hij spijtig genoeg overgeslagen.

Jan: Is dat echt? Hij wou misschien niet met jou werken (lacht). Ik heb al met hem samengewerkt, ja. Koen is de max om mee te werken. Het is een hele sociale regisseur, hij weet heel goed wat hij wil en dat is heel tof. Ik kijk er dus naar uit. Dolle pret.

We hebben vroeger altijd al leuk samengewerkt, dus het kan dan niet mislopen

Ann, hoe kijk jij er naar uit om terug met Jan te spelen?

Ann: Wel, hij zegt dat hij een goede acteur is geworden, dus ik kijk er enorm naar uit! We hebben vroeger altijd al leuk samengewerkt, dus het kan dan niet mislopen (lacht).

Jan: Ik ga me zo hard bewijzen! Je gaat echt niet weten wat je ziet!

Ann: Ik kijk sowieso uit naar Kiss of the Spiderwoman, want alle vrouwenrollen zijn voor mij. Ik zal dus niet enkel de spinnenvrouw spelen, dat wordt enorm uitdagend. De muziek is ook heel mooi.

Je jaar zit ook mooi vol, met o.a. twee mooie musicals?

Ann: Ja, twee superproducties, echt super. Ook nog eens bij Judas Theaterproducties spelen, dat is heel lang geleden. Ik was heel blij toen ze me belden. Evita stond al heel lang op mijn verlanglijstje, eindelijk komt het er van. Het is een fantastische rol, vocaal en qua spel topniveau. Evita heeft echt geleefd en dat maakt het nog interessanter. Het is wel geen evidente partij om te brengen. Zoveel jaar geleden had ik het al eens kunnen spelen, maar ik heb dat toen niet gedaan. Nu komt het toch terug op mijn pad, ik ben daar dolgelukkig om. Voor de rest doe ik nog heel veel concerten, o.a. Hotel Vocal en Chansons Charmantes. De Winterrevue zit er ook nog bij. Dus het is een vol jaar, er zitten geen vrije momenten in. Het zal hard werken worden, maar ik kijk er enorm naar uit.

spider1

Meer informatie over Kiss Of The Spiderwoman kan je vinden op www.judastheaterproducties.be.

Meer informatie over Hotel Vocal en Chansons Charmantes vind je op www.fakkeltheater.be.

Door Patrick Defort

Foto: Patrick Defort
Scénefoto’s: Bob Bronshoff