Andy Peelman

In Wie Wordt De Man Van Wendy? is de verrassende nieuwkomer van dienst niemand minder dan Buurtpolitie-gezicht Andy Peelman. Samen met Karel Deruwe zal hij naar de hand van Wendy dingen. Musical Vibes sprak met hem.

Lachen geblazen!

Wie Wordt De Man Van Wendy, is dat een vraag voor een alerte politie-inspecteur of is het iets anders?

(lacht) Het is niet voor de politie. Het is een theaterstuk dat gebaseerd is op het TV-programma dat er vroeger geweest is. Het is voor mij heel plezant dat ik hierin mee mag doen. Ik had nooit gedacht dat ik überhaupt voor zoiets gevraagd zou worden. Dit is professioneel theater en ik speel wel toneel in amateurverenigingen rond de kerktoren en nu mag ik hier gewoon in meedoen! Dat is heel tof!

Hoe ben je hier terechtgekomen?

James (Cooke) heeft me gebeld. Hij vertelde me dat ze een theaterstuk aan het schrijven waren en vroeg of ik zin had om daarin mee te doen. ‘t Was niet van zin hebben, ik vind dat gewoon zo straf dat ik eraan mag meedoen! Geen auditie, geen casting, ik mocht gewoon meespelen. Dat vind ik zo speciaal, dat ik gevraagd ben om in professioneel theater mee te komen spelen. Het zal voor mij de eerste keer zijn, dus ik ben heel benieuwd hoe het gaat aangepakt worden. Het zal voor mij vooral een leerschool zijn, denk ik.

Je bekijkt het dus als een mogelijkheid om te evolueren?

Jazeker! Ik denk dat je nooit te oud bent om te leren. Dat ik nu met zo’n kleppers in het theater mag staan. Het is heel fijn dat ze in mij geloven om daaraan mee te werken.

Het is een heel grappig stuk, een echte deurenkomedie vol met absurde situaties

Welke rol ga jij spelen?

Het verhaal speelt zich dus vlak na het televisieprogramma af. Wendy heeft net voor een man gekozen. Maar ik moet er geen tekening bij maken, Karel en ik staan hier voor haar. Dus er is ergens toch een probleempje. Het is een heel grappig stuk, een echte deurenkomedie vol met absurde situaties. Wat ik of Karel daar dan kom doen, daar ga je voor moeten komen kijken. Maar het is zeker lachen geblazen!

Wat is voor jou het moeilijkste in het stuk?

Ik moet twee verschillende dingen doen en dat is heel moeilijk. Het verandert voor mij op een gegeven moment en die twee zaken moeten verschillend gespeeld worden. Het is niet evident voor mij om die juiste balans te vinden. Op de ene moment zus, op de andere moment zo. Dat is niet gemakkelijk. Maar wel heel leuk! Dat is dan weer die uitdaging die erin zit. Moest het maar een vlakke rol zijn, dan zou het veel minder leerrijk zijn bij manier van spreken. Het is tof dat je er iets extra moet insteken.

Het klinkt misschien stom, maar ik meen dat echt, dat ik dat mag doen is voor mij heel mooi

Wat vind je het mooiste?

Net die uitdaging. In het totaalpakket. De uitdaging om hierin mee te spelen, dat ik dat mag en kan doen. Dat ik dat in het Fakkeltheater ga kunnen spelen, dat is ook zot! Wie had dat ooit gedacht. Het klinkt misschien stom, maar ik meen dat echt, dat ik dat mag doen is voor mij heel mooi. Dat is een droom van veel mensen en ik ga daar toch wel staan. Heel tof!

Wat kende je al van Uitgezonderd! ?

Ik had De Wijkagenten al gezien. Omdat dat toch een parodie op De Buurtpolitie was natuurlijk. Dat vond ik geweldig. Het is leuk dat ze altijd nieuwe uitdagingen aangaan. Het is altijd iets anders en toch wel onverwacht. Het zijn allemaal gemotiveerde en leuke mensen die theater maken hier, heel leuk om mee samen te werken!

Wie Wordt De Man Van Wendy? speelt vanaf 12 oktober in het Fakkeltheater te Antwerpen. Informatie en tickets vind je op www.uitgezonderd.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort