Jeske van de Staak

Op zondag 30 september speelde de cast van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt een feestelijke voorstelling naar aanleiding van het eenjarig bestaan van de musical. Wij spraken kort Jeske van de Staak, de jonge Annie. 

Helemaal op 1 lijn

Wat neem jij allemaal mee en heb je allemaal geleerd van deze twee vrouwen, Annie M.G Schmidt en Simone Kleinsma?

De manier waarop Simone Annie M.G.Schmidt speelt is natuurlijk geweldig. Ik speel de jongere versie van haar en vanaf de allereerste voorstelling zijn wij zo naar elkaar toe gegroeid! Voordat we begonnen met repeteren kenden wij elkaar niet, tijdens het repetitieproces leerden we elkaar goed kennen. Na een paar maanden zaten wij helemaal op 1 lijn. Je moet toch de ticjes die Annie later heeft spelen, die moeten ergens vandaan komen. Zoals het krabben aan de kin. En de houding. Ik kijk natuurlijk elke avond naar Simone en ze heeft een magnifieke komische timing. Dat is enorm leerzaam voor mij en dat pik ik allemaal lekker mee!

 Ik kijk natuurlijk elke avond naar Simone en ze heeft een magnifieke komische timing. Dat is enorm leerzaam voor mij

Wat is jouw allereerste herinnering aan Annie MG Schmidt?

Ik kreeg toen ik klein was met Sinterklaas een heel groot Jip en Janneke boek. Een wit boek met zwarte letters. Ik ben daar heel veel uit voorgelezen en ik heb er zelf ook veel uit gelezen. Mijn broertje kreeg Pluk van de Petteflet. Dat is denk ik mijn eerste herinnering.

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is nog tot en met 30 december te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tickets & meer informatie vind je op www.stage-entertainment.nl

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Patrick Defort