Ten Aarzel

Van uitstel komt geen afstel. Na een kleine vertraging is de nieuwe zaalshow Ten Aarzel van Pieter Verelst in première gegaan in Vlaanderen. In een volgelopen cc Zwanenberg te Heist-Op-Den-Berg, schitterde de meester van het Absurdisme wederom met een atypische comedy voorstelling waarin de verpakking even belangrijk is al de inhoud!

Prikkeling der zinnen

De voorstelling begint met het afscheid van Pieter en zijn Oma. Waarbij de boodschap is: ga voor je dromen! Laat een van die dromen zijn: optreden bij Cirque Du Soleil. Er ontspint zich een zoektocht naar de volbrenging van die droom, koste wat het kost.

Je kan als toeschouwer best bij de pinken

Pitelski (de circusnaam van Pieter) neemt je mee langs alle stappen naar een auditie bij het Cirque. De stappen zijn logisch, de invulling is van klassiekere humor, tot  zalig absurde kronkels. Alle mogelijke technieken haalt Pieter uit de kast. Van het publiek actief te laten participeren en bespelen, over slapstick tot puur de verbeelding van ieder persoonlijk te triggeren door (onmogelijke) vertellingen. Je kan als toeschouwer best bij de pinken zijn want er kan op elk moment beroep gedaan worden tot je verbeelding.

Met weinig props (een piano, enkele kastjes/stoeltjes en wat kleinere zaken zoals drumstokken), met een prima lichtplan en leuke muziek, tovert Pieter met woorden en beelden. Hij prikkelt al je zinnen en weet ook emotie op te roepen waar nodig, meer dan een duimorgel heeft hij niet nodig.

Pieter Verelst blijft uniek in de humor en de manier van vertellen

Ten Aarzel is goed opgebouwd, bevat enkele universele boodschappen die je zonder verplichting en helemaal niet belerend meekrijgt. Pieter Verelst blijft uniek in de humor en de manier van vertellen op de planken. Als je het van de eerste keer niet begrijpt, kunnen we je alleen maar aanraden om eens terug te gaan kijken.

Ten Aarzel speelt doorheen Nederland en België. Meer info & tickets vind je op www.pieterverelst.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Rob Ouwerkerk