Waar Blijft De Kerstman?

Aaaaah, Kerstmis. De kerstboom staat, de lichtjes fonkelen op straat, de kerstmarkten en winkels worden overspoeld met last minute shoppers en in de theaters staan kerstshow op het podium. Een van die shows is Waar Blijft De Kerstman? Deze atypische kerstshow heeft een live-orkest, een groot koor en humor voor jong en oud. De topcast is versterkt door een BV-Influ-elf die met een challenge alles mee tot een goed einde helpt te brengen.

Leuke afsluiter voor 2022

Het verhaal heeft geen zware plot. Koning Bariton roept de hulp in van de Kerstman om zijn dochter, prinses Sopranina, weer gelukkig te maken. Hoewel de Kerstman beloofde om persoonlijk te komen, stuurt hij alvast twee Kerst Elfjes in opleiding naar het kasteel van de koning. Hijzelf komt ook af, maar dat blijft maar duren… De twee Elfjes nemen het heft dan maar in de handen en proberen de prinses te helpen.

Deze atypische kerstshow heeft een live-orkest, een groot koor en humor voor jong en oud

De komische noot in Waar Blijft De Kerstman? wordt met verve door deze twee Elfjes gedragen. Kobe Van Herwegen (Amadee) en Jeron Dewulf (Amanee) praten alles aan elkaar met veel komische flair. Kobe kan hier nagenoeg het volledig spectrum van zijn kwaliteiten tonen: komische timing, goochelen, acteren, presenteren. Met veel flair lost hij elk probleempje op. Jeron is zeer sterk in het komische gedeelte en durft er wel eens op los te improviseren. Net niet te aangebrand soms, maar de ouders in de zaal weten het wel te waarderen. Céline Dept komt enkel op het einde van het stuk de andere Elfjes helpen, het was leuk geweest om die tussenkomst iets meer voor te bereiden, eventueel zoals de Kerstman interventies over de GSM. Ben Van Hoof doet dit prima, zo’n vooraf opgenomen filmpjes zijn niet altijd evident. Ook wanneer hij eindelijk opkomt met zijn vele rendieren, is Ben een geloofwaardige Kerstman!

Lotte Stevens (Sopranina) en Leendert De Vis (Bariton) zorgen, voor de muzikale omkadering en de rode draad van het verhaal. Speltechnisch is de uitdaging niet zo heel groot, maar ze blijven wel constant goed in hun personage. De songs die ze mogen zingen, zijn wel van een serieus kaliber; Vlaamse versies van bijvoorbeeld ‘Into The Unknown’, ‘Vivo Per Lei’, ‘Don’t Stop Me Now’. Dit vormt echter geen probleem, samen met het koor Fine Fleur wordt elk nummer mooi neergezet.

Het verhaal past voor de tijd van het jaar en er zijn geen zwakke schakels te zien

De kostuums zijn passend voor alle personages, het lichtplan zorgt te allen tijde voor de juiste stemming en het geluid is prima. Verstaanbaarheid is nooit een probleem en het volume is zeker oké, ook voor de jongere oortjes. Misschien mag het orkest net iets meer klinken in de lagere klanken. Het decor is groots, maar relatief eenvoudig en doet wat het moet.

Waar Blijft De Kerstman? is een mooi gemaakte kerstvoorstelling. Het verhaal past voor de tijd van het jaar en er zijn geen zwakke schakels te zien. Het is een voorstelling die de kinderen laat meeleven met prinses Sopranina en dat laten ze duidelijk merken. Een leuke afsluiter voor 2022.

Waar Blijft De Kerstman? speelt nog tot en met 29 december in Gent en Hasselt. Meer informatie & tickets vind je op www.waarblijftdekerstman.be.