Wonderschool LIVE


Wonderlijk veel gewonder tijdens de première van Wonder School Live in Theater Gooiland te Hilversum. Wonder School Live is een productie van Van Hoorne Entertainment in samenwerking met RTL Telekids en Uniek in Nederland; een mengeling van een theater- en een goochelshow. Een leuke combinatie.

wonder2

Wonderlijk veel gewonder

Wardo de verwonderaar (Niels Houtepen), bekend van het populaire RTL Telekids-programma Wonder School, droomt ervan om ooit te kunnen vliegen met een gouden toverstaf, maar om dit te kunnen bereiken zal hij eerst zeven opdrachten moeten vervullen. Deze zeven trucs staan beschreven in het grote goochelboek en worden goedgekeurd door de mysterieuze Hartendame (Daphny Muriloff – Haitsma). Tijdens deze opdrachten, die allemaal met de letter ‘v’ beginnen, krijgt Wardo hulp van het pratende konijn Wally (Bart Mijnster). Het publiek ziet onder andere verschijningen, verdwijningen, vliegkunsten en voorspellingen; een goocheltruc blijft iets moois en bijzonders, hoe oud je ook bent.

De kinderen, alias de verwonderaars, wordt veel gevraagd en uitgelegd, net zoals op een echte school

Het leuke aan deze voorstelling is dat de interactie met de kinderen uit het publiek heel erg centraal staat. De kinderen, alias de verwonderaars, wordt veel gevraagd en uitgelegd, net zoals op een echte school. Ze krijgen niet alleen informatie; een enkele geluksvogel mag zelfs het helpende handje op het podium zijn. Nog leuker is het decor (Geert Jan Haitsma), wat werkelijk magisch is. Het geheel doet denken aan de verhalen van Harry Potter. We zien een grote ouderwetse boekenwand, maar daarin en daaromheen beweegt van alles. Wanneer er zo’n bewegend moment op het podium is, valt het publiek stil en alle mondjes open.

Houtepen en Mijnster zijn een leuk duo die de sfeer er samen uitstekend inhoudt

Tussen het verhaal door worden er nog drie korte liedjes gezongen. Wel aardig, maar heeft geen echte toevoeging. De zangstemmen zijn ook niet je van het. Dat geldt ook voor het acteerspel van Muriloff – Haitsma, wat gekunsteld overkomt. Gelukkig zijn Houtepen en Mijnster een leuk duo die de sfeer er samen uitstekend inhoudt.

wonder3

Wonder School  Live duurt zo’n vijfkwartier en is een voorstelling voor kinderen van 4 jaar en ouder. De show is nog tot en met het eind van dit kalenderjaar te zien door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.wonderschoollive.nl.

Door Anna Stam

Foto’s: Levin den Boer