Winterrevue – Made in Belgium

Een première die tegelijkertijd meteen een derniere is… Amper twee jaar geleden zou dit ondenkbaar geweest zijn. Nu met de constant wisselende maatregelen is dit eerder regel dan uitzondering. Ondanks de teleurstelling weten cast, orkest en crew van de Winterrevue een show te brengen met vooral veel ‘Vonken en Vuur’.

Door de storm

Het thema dit jaar is ‘Made in Belgium’. Muzikaal dus een heel groot oeuvre waar regisseur Stany Crets uit kon putten. Isabelle A, Get Ready!, Hooverphonic, Soulsister, Natalia, Stan Van Samang en vele andere Vlaamse artiesten, allemaal passeren ze de revue. Prachtig gezongen door Ann Van den Broeck, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke, die worden bijgestaan door de fanatische dansers. Extra credit voor de prachtige Ann Christy medley, het zoetsappige ‘Daydream’ (Wallace Collection) en de Vlaamse rockmedley als pauze-uitsmijter.

Special Guest Ingeborg speelt ook zeer verdienstelijk mee in de komische stukken

Tussendoor wordt het publiek geanimeerd met de typische sketches, die misschien niet allemaal billenkletsers zijn, maar zeker vermakelijk. We zien ook een aantal oude bekende terug zoals Ward & Jetje en den Benny uit ‘De Domste Mens Ter Wereld’ (een rubriek die gelukkig inmiddels de deur uit is) die zich nu waagt aan een muziekspel.

Een show met vooral veel ‘Vonken en Vuur’

Special Guest van dienst is alleskunner Ingeborg. Naast het brengen van haar eigen nummer ‘Verlangen’ speelt ze ook zeer verdienstelijk mee in de komische stukken. Maar waar iedereen op wacht komt uiteindelijk pas aan bod tegen het einde van de voorstelling: ‘Door De Wind’. Niet wetende wat hen boven het hoofd hing werd er een mooie aangepaste tekst gemaakt op het nummer. Een mooie, emotionele afsluiter, want nu meer dan ooit is deze versie zeer toepasselijk:

“Door de wind
Door de regen
Al zit alles ons tegen
Door u zijn we nooit alleen.”

Wanneer de Winterrevue terug kan starten is nog niet duidelijk. Een ding is dat echter wél: wanneer dit ook zal zijn bestel dan zo snel mogelijk je tickets, want deze show wil je niet missen!

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier