Kerstekinderen

Het zijn lastige tijden voor de theaters. Optreden voor maximum 200 mensen is geen sinecure. De Sven De Ridder Company trekt zich er niks van aan en gaat er gewoon voor. Op 9 december ging de nieuwe kerstkomedie van het gezelschap in première in het Fakkeltheater in Antwerpen.

Een avondje grenzeloos ontspannen

Kerstekinderen is het nieuwe ‘kerstkind’ van Sven De Ridder en Brik Van Dyck. De komedie neemt het publiek mee naar het Oostenrijkse dorp Sölden. Twintigers Lola (Joyce Beullens) en Sofie (Margot Hallemans) trekken naar daar voor hun allereerste skivakantie samen, onder vriendinnen. Wanneer hun vaders, oude rocker Vic (Sven De Ridder) en computertechneut Stef (Brik Van Dyck), erachter komen dat hun dochters op vakantie vertrokken zijn, gaan ze hen prompt achterna. Het hek is helemaal van de dam als de mannen er in Oostenrijk achter komen dat de skileraar van hun dochter jeugdvriend Seppe (Gunther Levi) blijkt te zijn.

Sven De Ridder en Brik van Dyck zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld met een perfecte komische timing en non-stop energie

Sven De Ridder en Brik van Dyck stelen als van oudsher de show. De twee vrienden zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld met een perfecte komische timing en non-stop energie. Ze krijgen de zaal op één hand mee. Ook Joyce Beullens en Margot Hellemans zetten een goeie prestatie neer. Misschien iets gereserveerder, maar zeker overtuigend genoeg om ook voor een lach te zorgen in de zaal. Gunther Levi heeft de looks voor een knappe skileraar, maar het voelt wel heel de tijd net iets te gemaakt als hij het podium op komt. Met dank aan het knappe script van Van Dyck, komt hij toch humoristisch voor de dag.

Een komedie die het publiek alle corona-ellende even kan doen vergeten

Kerstekinderen is een rasechte komedie in het Antwerps. Eentje die het publiek alle corona-ellende even kan doen vergeten. Een must see voor iedereen die De Ridder en co ook eens als oude rockhelden wil zien. Dirndl en lederhose inbegrepen.

Kerstekinderen is nog tot en met 14 januari te zien in het Fakkeltheater in Antwerpen. Meer informatie & tickets via www.svenderiddercompany.be.

Door Lien van Doorslaer

Foto: Lien van Doorslaer