Winterrevue 2018

Vier jaar geleden lanceerden Dirk Van Voren en Nico Warrinier de Winterrevue in Antwerpen. Revue was een zeer zeldzaam genre geworden in ’t stad en om een traditie op poten te zetten was het plan om er een revue 2.0 van de maken. De vierde jaargang van deze Winterrevue is in première gegaan en toont aan dat de heren goed gegokt hebben. Het creatieve team achter dit eindejaar spektakel, met Stany Crets en Laurent Flament op kop, weet jaar na jaar de kwaliteit en de manier van Revue brengen een trapje te verbeteren.

Drie uur plezier

Dit jaar is de Winterrevue terug opgebouwd rond een thema. Cinema blijft een dankbare bron van inspiratie want na vorig jaar rond ‘The Sound of Movies’ te hebben gewerkt, is het nu ‘A Night at the Movies’. Dankzij het decor met podium en showtrap en enorme led-schermen, waan je je ook snel in een cinema. Dat gegeven komt zeer regelmatig terug en zorgt dus echt voor een rode draad doorheen de show.

De Winterrevue jaargang 4 is er eentje van een goed jaar!

Wat houdt de Winterrevue 4 nog allemaal in? Natuurlijk sketches. De ene al meer geslaagd dan de andere. Veel muziek en zang en alles wordt zeer sterk gebracht door zangers, door de vijf muzikanten, maar ook prachtig opgewaardeerd door het ensemble. Het werk dat deze mensen verrichten is enorm, waarmee er niet gezegd is dat de cast dat niet doet, want Laurent Flament heeft hen ook meer dan genoeg danswerk gegeven! Dat zorgt telkens voor een mooie visuele eenheid.

Dit jaar zijn er twee gast-hostessen bij. Katja Retsin en Anne De Baetzelier zijn de gewillige slachtoffers van deze revue. Er mag gerust gezegd worden dat ze deze beproeving zeer moedig doorstaan en hun mannetje/vrouwtje staan. Een virtuele Herbert Flack geeft hen de opdracht om een Revue-diploma te halen en met wat ze tonen aan zang, dans en spel mag er gerust gezegd worden dat ze daar misschien nooit de beste vertegenwoordigsters in zullen worden, maar ze durven zich volledig te smijten en verdienen dat diploma met onderscheiding!

Er is een groot minpunt aan deze editie: het lichtplan. Het publiek wordt zeer regelmatig verblindt en dat doet je telkens het contact met de scène verliezen. Ook staan de artiesten veel te veel in het donker te spelen. Zeer spijtig, want ze mogen echt gezien worden! Hier en daar is er nog een (onbedoeld) slordigheidje in het vestimentaire, wat op dat moment een beetje afbreuk doet aan de overigens zéér mooie en toepasselijke kostuums. Een compliment voor het geluidsteam dat de falende zender bij Britt Vanderborght snel en doeltreffend oplost en zo voor een nagenoeg feilloze klank zorgt.

Het hele team toont wat een veelzijdige artiesten dat ze zijn: stevige zang, prachtig spel, goede komische timing

De Winterrevue jaargang 4 is er eentje van een goed jaar! De zangpartijen zijn bij momenten zeer pittig en het hele team toont wat een veelzijdige artiesten dat ze zijn. Stevige zang, prachtig spel, goede komische timing. Een hele leuke evolutie is er met het combineren van sketches op een gezongen nummer. Dat werkt enorm goed en verfrissend! Deze revue duurt om en bij de drie uur, maar op geen enkel moment wil je op je horloge kijken. Dat op zich is al een teken van de kwaliteit! Op naar versie 5!

De Winterrevue speelt nog tot en met 13 januari 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Meer informatie en tickets vind je op www.elckerlyc.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier