Winterrevue 2016


Een heuse battle of the sexes, een nieuwe versie – of is het toch een oude? –  van Grease, dubbelzinnige uitspraken over poesjes, zingende smurfen, goochelaars die verdacht veel weg hebben van Nicole & Hugo en uiteraard de enige échte. Dat kan alleen maar de Winterrevue zijn. Deze tweede editie, opnieuw een creatie van Stany Crets, flitst en vonkt en is duidelijk meer in balans dan de eerstgeborene.

Meer in balans

Laurent Flament heeft  duidelijk meer de vrije hand gekregen in het maken van zijn choreografie en levert een interessante combinatie van ruig en modern af. Dit laatste zie je vooral terug tijdens de ‘Anouk’ medley, gezongen door Lisa van Rossem, en dat is dan ook meteen één van de hoogtepunten van de show, zowel visueel als vocaal. Een andere klapper is – hoe kan het ook anders – het revue koppel bij uitstek; Nicole & Hugo. Of je nu fan bent van dit duo of niet, het feit blijft dat zij beschikken over een innemendheid die voor ware magie zorgt en ze krijgen de zaal muisstil met hun intieme vertolking van ‘Pastorale’.

Nicole & Hugo beschikken over een innemendheid die voor ware magie zorgt

De muziek is divers en soms gedurfd; de rockmedley valt misschien iets minder in de smaak bij het wat meer gereserveerde publiek. Maar de hilarische ‘Grijs’ medley vlak voor de pauze maakt dit ruimschoots goed. De belichting zorgt voor de juiste sfeer, al verblinden enkele spots regelmatig het publiek op de voorste rijen. De flamboyante kostuums (Griet Van Landeghem en Tine Deseure) maken het glitter – en glamourplaatje compleet.

Winterrevue 2016 is de ideale bedrijvigheid voor een koude winteravond

Deze tweede Winterrevue loopt vlotjes en er is meer evenwicht tussen de sketches en het muzikale gedeelte dan bij zijn voorganger. Voeg hier een goed op elkaar ingespeelde cast en ballet aan toe en je hebt de ideale bedrijvigheid voor een koude winteravond.

De Winterrevue is nog tot en met 15 januari te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tickets en meer informatie vind je op www.winterrevue.be. Hier kan je tevens de single ‘Wat ik wil voor kerstmis’ van Nicole & Hugo verkrijgen, ten voordele van de stichting ‘Schenk een lach’.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier