Vapeurs 3 – Trossen Los

Na twee succesvolle edities waar de vapeur vriendinnen al naar Bali en Tirol trokken kon een derde niet uitblijven. Deze keer gaan de dames te water (al dan niet letterlijk) en vertrekken op cruise. Alle trossen los!

Onbezorgd entertainment

Wie de vorige versies gezien heeft herkent wellicht de typische trekjes van de personages. Dat is een leuke meerwaarde, maar ook voor vapaur maagden is de voorstelling perfect te volgen. De formule is dezelfde gebleven; een aaneenrijging van hilarische en emotionele sketches, afgewisseld met mooi aansluitende muzikale intermezzo’s. 

Herkenbaarheid is nog steeds de grootste troef. Hilarische situaties wanneer Lydia (Lulu Aertgeerts) haar zoveelste plastische make over mislukt is en ze tot de ontdekking komt dat haar heilige toyboy ‘Jesus’ enkel op haar geld uit is, Katrien (Anne Mie Gils) een camera in de keuken geïnstalleerd heeft om haar man te bespieden, Ellen (Myriam Bronzwaar) een róman wil schrijven om haar nalatenschap te verzekeren en Saskia (Nele Goossens) hopeloos op zoek naar is een mysterieuze man in een wit uniform. Lachen geblazen dus, maar ook serieuze onderwerpen zoals dementie en de gevolgen voor de omgeving worden hier mooi aangekaart.

Herkenbaarheid is nog steeds de grootste troef

De cast is inmiddels mooi op elkaar ingespeeld. Ze hebben er vooral zelf heel veel plezier in en dat zie je. De timing zit goed en ook al zijn de grappen misschien soms wat aan de flauwe kant, ze werken wél. De songs zijn helaas niet allemaal even sterk, maar dat is gelukkig in dit genre niet het belangrijkste. Vapeurs 3 staat opnieuw garant voor een avondje onbezorgd entertainment.

En voor zij die er niet genoeg van kunnen krijgen; volgend seizoen gaan de dames op avontuur in Zuid Afrika! Tickets en meer informatie vind je op www.uitgezonderd.be.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier