Vajèn van den Bosch

Voor het eerst in haar carrière speelt ze in een komische rol en meteen was het raak. Vajèn van den Bosch speelt Lauren in de musical Kinky Boots en heeft met haar vertolking een nominatie voor beste vrouwelijke bijrol weten te bemachtigen. Ondanks dat het nog wat gek aan voelt vertelt ze over haar nominatie, haar rol, maar vooral het plezier wat ze heeft in het spelen in de musical.

Ik twijfelde of ik het zou kunnen

“Genomineerd zijn voelt heel gek, maar vooral heel leuk omdat het mijn eerste komische rol is. Nu moet ik wel eerlijk er bij zeggen dat ik heel blij ben met mijn nominatie, maar het stiekem nog veel leuker vindt dat Kinky Boots tien nominaties heeft ontvangen. Dat is echt een bizar grote hoeveelheid. Mensen voor en achter de schermen hebben hartstikke hard gewerkt om de voorstelling, en iedere keer dat we het mogen spelen, tot een groot succes te maken. Voor ons allemaal is het geweldig dat de show zo fijn ontvangen is.

We zijn met z’n allen zo’n fijne en mooie cast. Ik kan alleen maar trots zijn dat ik daar een deeltje van ben

In het verleden heb ik al een hoop verschillende rollen mogen vertolken, maar nog nooit in een echte komische musical. Nu speel ik een komische rol in een comedy en dat is echt geweldig om te doen. Het is echt enig! Elke avond is een feest en daarnaast ben ik heel vrij in de rol. Oké, oké ik mag niet doen wat ik wil doen (lacht), maar soms voelt het gewoon zo omdat het een heerlijke rol is om te spelen. Onderling heb ik zo’n gigantische lol met Jonathan en Naidjim en iedereen er omheen. We zijn met z’n allen zo’n fijne en mooie cast. Ik kan alleen maar trots zijn dat ik daar een deeltje van ben.

Ik sta in een prachtige show in een voor mij, toch nieuwe soort rol, en ik merk dat ik daar heel erg veel plezier uit haal

Als ik terug zou kunnen gaan in de tijd had ik mezelf verteld om al een hele poos terug in een komische rol te kruipen. Vroeger dacht ik namelijk ‘jeetje, ik ga nu voor zo’n rol, dat heb ik nooit gedaan’. Ik vond het wel altijd heel leuk, maar twijfelde of ik het wel zou kunnen. De boodschap die ik daar heel erg uit kan halen is; je moet alles halen uit wat er op je pad komt en ook de dingen die je spannend vindt. Natuurlijk voelt het af en toe uit je comfortzone, maar je moet het gewoon doen. Alles is spannend in het begin. Soms kan het je brengen op plekken waar je het fantastisch naar je zin hebt zoals nu het geval is voor mij. Ik sta in een prachtige show in een voor mij, toch nieuwe soort rol, en ik merk dat ik daar heel erg veel plezier uit haal.”

Kinky Boots speelt nog tot en met 17 april in verschillende theaters door heel Nederland. Kaarten zijn te koop via www.degraafencornelissen.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Wendy de Noier