Tony Neef

Nog tot 24 juni kan je terecht aan Paleis Soestdijk voor een concertante versie van Elisabeth. Bijna de gehele originele cast van toen én de reünie vorig jaar staat terug paraat. Buiten Tony Neef die de rol van Lucheni vertolkt. Wij spraken kort met hem. 

Je voelt je extra keizerlijk in deze omgeving

Heb je de voorstelling vorig jaar zelf gezien?

Ik wist dat de show er vorig jaar was, maar ik had het helaas net te druk. Toen ik hoorde dat het weer terugkwam vond ik dat hartstikke leuk. Ik ken een aantal castleden en moest eigenlijk zelf meteen denken aan Miss Saigon in Concert. Misschien een leuk idee voor volgend jaar haha, dat zou ook super zijn! Dit was zo’n succes dat ze het nog een jaar wilden uitrekken.

Had je er van tevoren over nagedacht om zelf mee te spelen?

Nee, ik had het totaal niet verwacht! Ik werd gewoon gebeld of ik een werksessie wilde doen, want Wim van den Driessen zit nu in Annie MG Schmidt. Dus ik dacht 1 van de 12 of iets dergelijks te zijn, maar ik werd helemaal alleen naar Oostenrijk gestuurd. Fantastisch natuurlijk!

Het publiek kan de kitscherigheid van Elisabeth voelen

Is dit de meest bijzondere locatie waar je gespeeld hebt?

Dit is briljant. Paleis het Loo vorig jaar was al interessant, maar dit is zo mooi en heel centraal. Prachtig. Je komt in zo’n andere wereld. Ik denk ook dat deze omgeving ervoor zorgt dat je helemaal mee kan komen in het verhaal. Ook al is het een concert. Je voelt je extra keizerlijk (al ben ik in mijn rol alles behalve keizerlijk). Ik zal de eerste keer doodzenuwachtig zijn, ik sta op een podium met mensen die het al veel vaker hebben gedaan. Daar kan ik wel veel van leren en ze zijn ook hartstikke lief. Ze omarmen mij, letterlijk. Ze willen allemaal dat het een mooie avond wordt, zodat het publiek de kitscherigheid van Elisabeth kan voelen.

Elisabeth in Concert is nog tot en met 24 juni te zien aan Paleis Soestdijk in Baarn. Meer informatie & tickets vind je op www.elisabethinconcert.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier