Titanic

Even zag het er door de nieuwe maatregelen niet rooskleurig uit voor de première van de musical Titanic van producent De Graaf & Cornelissen Entertainment. Maar gelukkig ging deze niet ten onder zoals het echte schip, evenmin als de voorstelling zelf, die wél solide blijkt te zijn. Als kers op de taart mocht Hans Cornelissen ook nog een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Zonder opsmuk

Wie kent de Titanic niet? Het iconische schip dat niet kon zinken, maar helaas nooit aankomt in New York. De musical vertelt de verhalen van passagiers uit verschillende klassen. Deze voorstelling kent daarom ook geen echte hoofdrollen. Iedere acteur (zowel ervaren als nieuw talent) heeft zijn moment en ze doen dat met verve. Alle stemmen blenden heel mooi en dat is meteen het stokpaardje van deze show; de zang. Zeker in combinatie met het prachtige – doch kleine – live orkest.

Alle stemmen blenden heel mooi en dat is meteen het stokpaardje van deze show; de zang

Het decor vertrekt vanuit een grote trap waarin de andere compartimenten verwerkt zitten. De stookruimte bevindt zich achterin en door het ophalen van een trap zien we de brug verschijnen. Het gebruik van deze trap zorgt er wel voor dat de cast niet altijd even soepel kan bewegen. Het lichtplan draagt mooi bij aan de sfeer en het dramatische effect van de aanvaring. Een magnifiek moment is wanneer op het einde alle namen van de slachtoffers op het toneeldoek verschijnen.

Het verhaal blijft ook zonder opsmuk perfect overeind

Titanic is niet de groots opgezette versie die in 2001 al in Nederland te zien is geweest. Deze uitvoering moet het hebben van de mooie samenzang en integere speelscènes. Het verhaal blijft dus ook zeker zonder opsmuk perfect overeind.

Titanic is nog tot en met 4 juni te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.degraafencornelissen.nl.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Roy Beusker