The Ladies & De Lassies

Om het vijftienjarig bestaan van Hotel Vocal te vieren, worden De Ladies  & de Lassies op het podium gezet om samen een show neer te zetten met zowel Nederlandstalige als Engelstalige hits. Een show met veel glitter en glamour, zowel letterlijk als figuurlijk.

Glitter en glamour, zowel letterlijk als figuurlijk

The Ladies & de Lassies is een show waar zowel nationale als internationale muziek de revue passeert. Sam Verhoeven en Daisy Thys, de oprichters van Hotel Vocal, breien samen met Jelle Cleymans, Barbara Dex en Sandrine een show aan elkaar met muziek uit verschillende genres. In het begin van de show bezingen de Lassies hun liefde voor de Nederlandstalige muziek. Daartegenover staan The Ladies, die zich duidelijk meer kunnen vinden in de Engelstalige hits. Dit zou het begin van een hilarische show kunnen zijn waar de rivaliteit tussen enerzijds The Ladies & de Lassies en anderzijds de Nederlandstalige en Engelstalige muziek getoond zou worden. Dit verhaal wordt echter helemaal stopgezet en in de loop van de show zingen de Lassies, die eerst zogezegd hun liefde voor het Nederlandstalig lied gingen uiten, Engelse songs en omgekeerd. Dit is jammer, aangezien de rivaliteit een grappige leidraad kon zijn tussen de liedjes door. Dit doet echter geen afbreuk aan de muziek die wordt gebracht.

De live band brengt deze show zeker op een hoog niveau!

Het decor is simpel opgebouwd, maar hoeft zeker niets meer te zijn doordat de zangers al kleur op het podium brengen met hun verschillende outfits, die heel verfrissend zijn per nieuwe act! Het lichtgebruik is fantastisch: er wordt zowel licht vanuit de zijkanten als aan de achterkant van het podium aangebracht en deze worden afzonderlijk per song aangepast aan de sfeer. Knap gedaan! De live band valt natuurlijk enorm in de smaak. De band beschikt over zeven muzikanten, onder leiding van Pol Vanfleteren, die de zangers enorm goed bijstaan, mits enkele foutjes. Deze live band brengt deze show zeker op een hoog niveau!

Zowel samen als solo worden de songs feilloos gebracht

The Ladies, Daisy Thys, Barbara Dex en Sandrine, zijn elk sterke zangeressen. Zowel samen als solo worden de songs feilloos gebracht. Daisy blinkt uit in haar présence: zij geniet duidelijk op het podium. Het publiek kan genieten van Barbara Dex’ unieke stem en Sandrine maakt dit trio af met haar krachtige stem en zingt elke hoge noot of het niets is. Anderzijds hebben we De Lassies: het duo dat bestaat uit Sam Verhoeven en Jelle Cleymans. Sam is een goede publieksentertainer, maar op vlak van présence en zijn zingen doet hij ietwat aan overacting. Jelle bekoort het publiek, zowel wanneer hij presenteert, zingt als goochelt. Hij heeft duidelijk een enorme dosis humor, die natuurlijk geapprecieerd wordt bij het publiek. Jammer dat hij, wanneer hij het Nederlandstalig lied verdedigt, niet iets van zijn eigen muziek brengt.

The Ladies & de Lassies is een leuke show met Nederlandstalige en Engelstalige hits. De rode draad is ondermaats uitgewerkt, maar de zangers en de muzikanten zorgen ervoor dat het publiek zich amuseert tijdens deze voorstelling.

Door Amber Degeest