The Best of Musicals 2019

Vorig jaar startte Music Hall – al dan niet onwetend – met een nieuwe traditie; The Best of Musicals. Het concept bleek een schot in de roos. De tweede editie is een beetje de grote zus geworden met meer nummers, meer solisten en vooral méér orkest. 

Trip down memory lane

De opzet is dit jaar een beetje anders. Waar vorig seizoen de nadruk lag op de bekendste musicalklassiekers staat het geheel nu in het teken van 30 jaar Music Hall. De producties van dit huis die gedurende dit tijdsbestek de meeste indruk hebben nagelaten komen aan bod; Les Misérables, The Sound of Music, Dans der Vampieren, Romeo en Julia, Elisabeth en Oliver, allemaal passeren ze de revue. Een ware trip down memory lane met bijbehorende visuals op de achtergrond.

Het dansensemble heeft plaats gemaakt voor een 21-koppig orkest – en wat voor één –

Het dansensemble heeft plaats gemaakt voor een 21-koppig orkest – en wat voor één – waardoor het nu meer als een echte concertante aanvoelt. Dit heeft als gevolg dat de set list voornamelijk uit ballades bestaat. De kinderen van Supastar zorgen tussendoor wel voor de luchtigheid met heel veel jeugdige flair en charme. Gelukkig kan de cast zich na alle vocale inspanningen tijdens de ‘grande finale’ volledig laten gaan. 

Jammer genoeg is het geluid niet altijd optimaal in balans, maar dat doet zeker geen afbreuk aan het moois dat ten gehore gebracht wordt. Enkele uitschieters; Mister Jean Valjean himself Hans Peter Janssens, tevens prachtig in een Dans der Vampieren duet met Charlotte Campion, Ann Van den Broeck die zich opnieuw in een Sissi gewaad mag hijsen, Mozart Ruben van Keer (waar blijft toch die herneming?!) en Pieter Jan de Paepe die een ijzersterke versie van ‘Gethsemane’ brengt.

De kinderen van Supastar zorgen tussendoor voor de luchtigheid met heel veel jeugdige flair en charme

Gelukkig is er in die 30 jaar nog genoeg materiaal over dat tijdens deze uitvoering niet belicht kon worden. Een derde editie kan dus ook niet uitblijven. Volgend jaar doen we in het weekend van 9 januari dit feestje nog eens dunnetjes over.

The Best of Musicals is morgen nog te zien in Capitole Gent, maar is helaas uitverkocht. Meer informatie over 30 jaar Music Hall vind je op www.musichall.be

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier