Sweeney Todd

23 mei 2016, 20:15 uur in Theater het Zonnehuis in Amsterdam. De première van Sweeney Todd. Zodra je de zaal binnenkomt merk je dat het podium verlengd is langs de zijkant. Enkele trappen geven alvast een klein geheimpje prijs. Er heerst de juiste grimmige sfeer die je nodig hebt bij Sweeney Todd.

De bloed-spetterende première van Sweeney Todd

De show begint en het blijft nog wonderlijk licht. De cast komt op vanuit de zaal. Eén voor één staan ze aan de zijkant, verhoogd van het publiek. Iets waar het Zonnehuis zich uitermate voor leent. De voorstelling bevat ontzettend veel humor en hier en daar een snufje horror, wat soms nog wel iets aangedikt mag worden. Toch is het een juiste keuze om het niet al te eng te maken. De cast ontfermt zich over de decorwissels en een leuk aspect is dat het orkest niet altijd achterin zit, maar ook zichtbaar is voor het publiek aan de rechterzijkant van het podium.

sweeny2

Of René van Kooten de perfecte Sweeney is, is nog een kleine vraag. Hij is en blijft een top musicalacteur, die iedere rol naar zichzelf weet te vormen. Maar misschien zou een pruik in dit geval de overtuigende ‘touch’ kunnen brengen. Vera Mann (Mevrouw Lovett) heeft een ontzettend goede komische klok en Martijn van Baardewijk krijgt in zijn kleinere rol als Pirelli het hele publiek aan het lachen.

Na Kiss of the Spiderwoman levert Opus One opnieuw een pareltje af

Wat ons betreft een zeer geslaagde première met een geweldige cast, verhaal, muziek en decor. Na Kiss of the Spiderwoman levert Opus One opnieuw een pareltje af. Sweeney Todd is nog maar 4 weken exclusief te zien in het Zonnehuis Amsterdam. Tickets en meer info via sweeneytodd.amsterdam

sweenyopus1

Door Dianne Roskam en Annemarijn Clement

Foto’s: Bob Bronshoff