Mitch Wolterink en Michelle van de Ven


Maandagavond ging Sweeney Todd in première, de nieuwe musical van Opus One. Met in de cast onder andere Michelle van de Ven en Mitch Wolterink. Wij polsten na afloop van deze geslaagde avond naar hun reacties.

Bijzondere humor en horror combinatie

Een opvallende rol is die van Mitch Wolterink (Tobias), die oorspronkelijk door een klein jongetje wordt gespeeld. Wij spraken hem hierover:

mitch

Hoe heb jij voorbereidingen getroffen voor je rol?

Ik pas wel eens op en probeer die kinderen in mijn gedachte te houden. Daarnaast geeft mijn tante les op een speciale school waar ook autistische kinderen zitten. Ik heb die denkwijze gepakt en alles heel rustig stapje voor stapje bedacht. Zo ben ik de scénes gaan benaderen. Ik ben geen kind, het publiek ziet dus sowieso geen kind.

Ik speel heel vrij in mijn rol

Je hebt ook echte tikjes in de show…

Klopt, dan zit ik er gewoon in en dan reageer ik daarvanuit. De vaste teksten die ken ik, maar afhankelijk van hoe ik mij voel en hoe de situatie om mij heen is, speel ik heel erg vrij mijn rol. Ik vind het heel moeilijk om elke dag hetzelfde te doen met een rol. Dat vind ik ook niet leuk.

Ook Michelle van de Ven bleef niet onopgemerkt als Johanna. Wij spraken haar kort na de première:

michelle

Michelle, wat mij opviel.. de voorste paar rijen waren een groot deel van de voorstelling gewoon licht. Hoe is het om gelijk te kunnen zien hoe het publiek het vond?

Ja, het licht stond verderop ook aan, dus ik zag mijn moeder en familie. Het is op zich wel fijn, want er zijn vandaag veel lieve mensen, vrienden en collega’s aanwezig. Zij willen natuurlijk allemaal dat het goed gaat, dus dat geeft wel een goed gevoel van vertrouwen mee.

Johanna is vooral vocaal een uitdagende rol

Hoe is het om Johanna te spelen, een hele lieflijke rol?

Op zich is het een meisje waar niet veel mis mee is, behalve dat ze een hele nare jeugd heeft gehad. Maar dat is ook wel weer heel erg leuk om die onschuld te spelen. Maar het is vooral vocaal een uitdagende rol.

In het kort, waarom moet iedereen Sweeney Todd komen bekijken?

Sowieso voor de humor en horror combinatie, die vind ik heel bijzonder. De muziek is briljant en ik denk ook wel vanwege de cast. Het is een goede samenstelling van mensen met allemaal verschillende kwaliteiten.

mithc1

Sweeney Todd is nog maar 4 weken exclusief te zien in het Zonnehuis Amsterdam. Tickets en meer info via sweeneytodd.amsterdam.

Door Dianne Roskam en Annemarijn Clement

Foto’s: Annemarijn Clement