Sven de Ridder

Het minste wat je van Sven De Ridder kan zeggen, is dat hij een zeer goed gevulde agenda heeft. Stuk Ongeluk is nog maar net gedaan, of hij moet al beginnen repeteren voor het eerste stuk van zijn eigen Sven De Ridder Compagnie. Gelukkig doet hij graag alles wat met acteren te maken te hebben en zo zal hij zich in 2019 zich ook begeven op een nieuw pad voor hem: met Iedereen Beroemd zal hij zijn eerste musical spelen. Musical Vibes sprak met hem hierover.

Vuurwerk

Sven, een eerste rol in een musical, wat gaat dat geven?

Vuurwerk! (lacht). Ik ben zelf een grote musical fan. Ik ga regelmatig kijken naar musicals en het stond bovenaan mijn bucketlist om het ooit eens te mogen doen. Ik heb dat in talloze interviews laten vallen, in de hoop dat iemand het eens zou oppikken. Bij deze is het dus eindelijk gebeurd, Judas Theaterproducties hebben dat waarschijnlijk gehoord en gelezen.

Kan je zingen?

Ik vind een beetje van wel. Maar ik ben een acteur, ik ben geen zanger. Dus ik ga er absoluut wel wat coaching voor onder de arm nemen, ja. Jelle (Cleymans) moet de nummers nog schrijven, dus het is ook zo dat hij op maat kan schrijven. Ik ben er helemaal niet bang voor uiteindelijk.

Ik ga regelmatig kijken naar musicals en het stond bovenaan mijn bucketlist om het ooit eens te mogen doen

Is Iedereen Beroemd iets speciaals voor jou?

Eigenlijk niet, nee. Ik moet eerlijk zijn en toegeven dat ik de film nog niet gezien had voor ik wist dat ik bij het project betrokken zou raken. Ik heb die dan ook wel bekeken en voor mij is het een verhaal van onvoorwaardelijke vaderliefde. Dat is dan helemaal iets voor mij want het interesseert mij enorm, absoluut.

Het worden hele drukke maanden voor jou?

Iedereen Beroemd is pas voor volgend jaar hé! Maar inderdaad, mijn agenda is goed gevuld.

Ik ben geen zanger, dus ik ga er absoluut wel wat coaching voor onder de arm nemen

Naar wat kijk je het meeste uit?

Naar het eerstvolgende! Altijd. Het eerstvolgende is nu concreet De Crème Glace Oorlog. Ik hoop dat we dat tot een goed einde zullen brengen en dan komt het volgende project. Zo doe ik altijd project per project. Maar heel leuk dat ik al weet wat doen de komende maanden, dat is een geruststelling als zelfstandige. Heel plezant zo.

Iedereen Beroemd speelt van 15 februari tot en met 10 maart 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Meer informatie & tickets op www.judastheaterproducties.be.

De Crème Glace Oorlog speelt van 12 juli tot en met 19 augustus, eveneens in Theater Elckerlyc. Meer informatie & tickets op www.elckerlyc.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort