Steven Roox

Op dinsdag 21 februari kwam de hele cast van The Bodyguard bij elkaar vlak voor de start van de eerste repetities. Wij mochten daar kort spreken met Steven Roox, die de rol van Ray Court gaat vertolken.

Humor is de poort naar de ziel

Kun je wat vertellen over jouw rol?

“Het verhaal van The Bodyguard is een thriller, Tarikh Janssen, die de bodyguard gaat spelen, heeft om een bepaalde zaak op te lossen informatie nodig. Hij heeft een lijntje lopen bij de CIA met Ray Court en die rol mag ik vertolken. De rol werd ook wel beschreven door Juneoer Mers (Sy Spector) als die ene gast uit de film die altijd aan de laptop zit. Je hebt ook wel in elke thriller, naast de held, een handlanger die vanuit een grote computerzaal als echte computernerd allemaal super belangrijke informatie aanlevert om de zaak op te lossen. Dat is eigenlijk de gozer die ik speel.”

Tekstueel is het echt een informatieoverdracht

Kan je jezelf herkennen in deze rol?

“Nee! Helemaal niet, haha! Ik ben dat zelf niet zo, maar ik denk dat het heel leuk gaat zijn. Tekstueel is het echt een informatieoverdracht. Ik heb dit gelezen, gevonden en hier moet je op letten. Puur droog is het, heel informatief en niet zo theatraal. Maar bij de eerste repetitie porde regisseur Carline Brouwer me om er echt iets van te maken. En het is nog best een kunst om er iets theatraals van te maken. Als je kijkt naar de film is het op een bepaalde manier gespeeld en is het allemaal heel realistisch. Maar uiteindelijk is dit een musicalspektakel en zitten er straks 1500 mensen in de zaal die goeie theatrale vondsten willen zien. Daar gaan we mee aan de slag in de repetities. Ik hoorde dat het in de vorige versie ook best een komische rol was, dus ik ben benieuwd wat eruit gaat komen.”

Speel je graag een komische rol?

“Ja, ik vind dat echt heel erg leuk. Ik heb dat eigenlijk voorheen nog niet zo vaak gedaan. Op school deed ik dat wel vaker, maar de stukken die ik daarna heb gedaan zijn vaak wat serieuzer. Ik vind ook wel dat de humor niet het doel op zich moet zijn, maar een manier moet zijn om het verhaal te vertellen. Daarnaast heb ik van iemand geleerd dat humor de poort is naar de ziel. Als je mensen wil ontroeren helpt het als je ze eerst doet lachen. Als je naar een verhaal kijkt ga je namelijk niet direct in tranen uitbarsten. Je moet geraakt worden voordat dat gebeurt en blijkbaar is een van de wegen daar naartoe de lach. Als je dat hebt bereikt kan je ook verder gaan. Ik vind dat een heel interessant iets dat ik graag meeneem in mijn spel.”

Ik vind dat de humor niet het doel op zich moet zijn, maar een manier moet zijn om het verhaal te vertellen

Waar kijk je het meest naar uit?

“Ik kijk het meest uit naar ongeveer de tiende voorstelling. Heel specifiek haha! Ik vind de première en de repetities ook heel leuk, maar ik vind het leuk als we in de flow zitten en echt spelen. De 300ste show dat hoeft dan ook weer niet, maar als je net bezig bent, je zit er goed in en je voelt het publiek ook heel erg, dat vind ik echt dé leukste fase.”

The Bodyguard is vanaf 30 maart exclusief te zien in het Beaterix Theater in Utrecht. Meer informatie & tickets vind je op thebodyguard.nl

Door Bellise von Raesfeld Meijer

Foto’s: Bellise von Raesfeld Meijer