Shrek


Het mooie Natuurtheater Oisterwijk dient deze dagen als het moeras van SHREK en het land van de “grote” heerser Farquaad. VOS speelt al jaren fraaie producties en na The Lion King en West Side Story staat nu de musical SHREK op het programma.

Happily Ever After

Midden tussen de bossen waan je je in het moeras en maken we kennis met kleine Shrek en kleine Fiona die beiden op zeer jonge leeftijd erop uit worden gestuurd om de wereld te ontdekken. Fiona zit opgesloten in – een door een roze draak bewaakte – toren. Hier kan ze alleen uit kan gered worden door haar grote liefde, die tevens de vloek kan verbreken. Lord Farquaad wil met haar trouwen, maar is niet meteen de grootste held en besluit Shrek te sturen om ‘zijn’ prinses te redden. Zo start een groots en gevaarlijk avontuur, maar leven ze uiteindelijk allemaal ‘Happily Ever After’?

Je leeft mee met de personages en gaat volledig op in het enthousiasme van de groep

Je zit volledig in de voorstelling doordat er in openlucht wordt gespeeld. De mooie, kleurrijke kostuums in combinatie met het decor, licht en een liveband maken dat je jezelf bijna een sprookjes figuur waant. De techniek laat de cast af en toe een beetje in de de steek, maar aangezien het een intieme setting is, zijn de spelers toch wel continue te volgen.

Al met al een heerlijke feelgood avond in het Oisterwijkse!

De cast is een mix van erg jong tot volwassen; van de kleine Fiona en Shrek tot volwassenen die met volle overgave Heks, Wolf, Drie Biggen en Roodkapje spelen. Je wordt vanaf het eerste moment meegenomen in het verhaal. Je leeft mee met Shrek en Ezel  – toch wel de ster van de show – en gaat volledig op in het enthousiasme van de groep. Al met al dus een heerlijke feelgood avond in het Oisterwijkse!

SHREK de Musical is nog tot en met 8 juli te zien in Natuurtheater Oisterwijk. Meer informatie en tickets vind je op www.vos-oisterwijk.nl

Door Stephan Markus

Foto’s: Stephan Markus