Shana Pieters

De Winterrevue gaat elk jaar een stapje hoger. Niet alleen scriptschrijver Stany Crets en choreograaf Laurent Flament steken een tandje bij, de mensen op het podium moeten kunnen volgen. Dat ze daar mooi in slagen kan je nog zelf gaan bekijken in Theater Elckerlyc. Musical Vibes sprak met een van de talenten op de scène: Shana Pieters.

Doodgaan op het podium

Shana, de vierde Winterrevue is van start gegaan. Hoe ging het?

Het was heftig! Ik heb heel hard gezweet, maar het was echt wel fantastisch. Het is superleuk. We hebben een heel warme bende, zalig om daarmee te werken!

Is het een indruk, of wordt het muzikale gedeelte jaar na jaar straffer en belangrijker?

Ja, blijkbaar toch wel. Ik heb ook echt het gevoel dat het veel meer is dan vorig jaar, ook een aantal medleys meer, vorig jaar waren dat er maar twee en nu een stuk of vijf! Dat is pittig, ook omdat Laurent Flament ons tegelijkertijd goed laat dansen. Maar het niveau gaat inderdaad alleen maar omhoog en wij moeten mee!

Wat is voor jou het moeilijkste moment in de show?

De party-medley. Daar ben ik elke keer echt dood tegen de ‘Happy’, daar is het adem zoeken waar het effe kan. ‘t Is wel een keileuke om te doen, maar dat is echt wel de moeilijkste voor mij.

Het niveau gaat inderdaad alleen maar omhoog en wij moeten mee!

Wat is het leukste van al?

De Car Wash! Daar kan ik echt helemaal losgaan, ook vocaal. Daar heb ik enorm veel plezier, meer nog dan bij de andere dingen. Gewoon gaan met die banaan!

Die soul-sound ligt jou ook heel goed, is dat een technisch gegeven of zing je het echt graag?

Allebei eigenlijk. Ik heb wel het gevoel dat mijn stem daar wel naar neigt en dat het wel iets is waar ik wel goed in ben. Ik doe het ook heel graag, ook omdat ik voel dat mijn stem daar zo goed naartoe gaat en de klankkleur ook wel heeft. Ik zing het dus heel graag. Maar niet alleen Soul, ook pop en rock!

Er zijn heel veel verschillende aspecten wat het een fantastische show maakt

Waarom moet iedereen nog komen kijken?

Omdat het een spetterende show is, vol met muziek, dans, leuke sketches. Je lacht constant, bijna drie uur aan een stuk! Er zijn heel veel verschillende aspecten wat het een fantastische show maakt. Iedereen moet gewoon komen kijken anders heb je echt wel iets gemist!

De Winterrevue speelt nog tot en met 13 januari in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.winterrevue.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier