School of Rock

Het heeft hen anderhalf jaar onderhandelen gekost om Andrew Lloyd Webbers School of Rock voor het eerst naar het Europese vasteland te brengen en dat alleen al verdient een pluim voor Antwerps producent The Singing Factory.

De meest energieke musical van het jaar

The Singing Factory is al een paar jaar geen onbekende meer in (amateur-)musicallandschap. Na Magdalena en June Foster is het jongerenkoor niet aan zijn proefstuk toe. Met School of Rock vertellen 28 jongeren en 8 volwassenen het verhaal van Dewey Finn (Jervin Weckx), een werkloze muzikant die droomt van een overwinning op de ‘Battle of the Bands’. Wanneer zijn band hem dumpt en hij op de koop toe ook nog eens zijn huurwoning dreigt kwijt te geraken, geeft hij zich uit als zijn beste vriend en leraar Ned Schneebly (Bas Bossaerts) om les te gaan geven op de prestigieuze school van Rosalie Mullins (An Lauwereins). Al snel ontstaat het plan om met zijn klas deel te gaan nemen aan de ‘Battle of The Bands’.

Jervin Weckx geeft 120 minuten alles wat hij in zich heeft: één brok energie

Opzwepende nummers, strakke choreo’s en een cast met veel goesting. Dat is wat je te zien krijgt. Wie voor een rustig avondje naar het Zuiderpershuis in Antwerpen trekt, is eraan voor de moeite. Vanaf minuut één staan er energieke en talentvolle mensen op het podium. Hoofdrolspeler Jervin Weckx geeft 120 minuten alles wat hij in zich heeft: één brok energie. Al moeten zijn 28 ‘leerlingen’ niet onderdoen: de hele cast staat vol overgave en enthousiasme op de bühne. Het is net die energie, die dit stuk zijn charme geeft. An Lauwereins is ‘het anker’ in de voorstelling. Het rustpunt en de tegenstelling die op een gegeven moment ook ’total loss’ gaat. Zeer aangenaam om naar te kijken.

Opzwepende nummers, strakke choreo’s en een cast met veel goesting

Op wat schoonheidsfoutjes na: een wit licht dat af en toe opduikt waardoor het publiek tijdelijk blind wordt en geluid van de band dat tijdens de luidere nummers de zangers overstemt waardoor de verstaanbaar wat minder wordt, is School of Rock een degelijke amateurvoorstelling die mag gezien worden. Zoveel jong geweld op één podium verdient een enthousiast en uitzinnig publiek.

School of Rock is nog tot en met 21 november te zien in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.singingfactory.be.

Door Lien van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier