Samson en Gert Kerstshow 2017

Eind December, het is weer zover. Nog steeds, na twintig jaar, worden de Samson en Gert shows opgevoerd. Vroeger in de Elisabeth zaal te Antwerpen, nu al enkele jaren in het mooie, sprookjesachtige Plopsa theater, uiteraard in Plopsaland.

Genieten met een grote G

Het succesrecept van de voorgaande jaren blijft behouden. Naast Samson & Gert zijn ook de burgemeester (met gekende toespraak), Albert (Albertoooooo) en Van Leemhuyzen (zonder werkende ADHD-pilletjes) trouw op post. Dit jaar werd het scenario voor deze productie geschreven door de zoon van Gert Verhulst, Victor. Samson en Gert verwelkomen ons enthousiast op de jaarlijkse kerstshow waarbij er acts zullen zijn van de burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen. De burgemeester heeft echter slecht nieuws waar Samson erg droevig om is: ze kunnen niet deelnemen aan de show omdat de burgemeester van Alaska het dorp komt bezoeken. Alberto lijkt niet helemaal wakker, hij zag voorbije avond een griezelfilm met een verschrikkelijk enge Yeti. Van Leemhuyzen en de burgemeester lachen Alberto uit. Plots verschijnt de Yeti en jaagt het de burgemeester en van Leemhuyzen schrik aan. Paniek ontstaat… zal de Yeti het bezoek van de burgemeester van Alaska onmogelijk maken? Zullen de vrienden de Yeti kunnen vangen? Het moet gezegd, dit scenario ligt perfect in de lijn van wat er voordien geproduceerd werd en doet verlangen naar meer.

Wat opvalt is het grote enthousiasme van de acteurs, de dansers, het koor en de band

Wat opvalt is het grote enthousiasme van de acteurs, de dansers, het koor en de band. Het enthousiasme doet de energie in de zaal groeien en voor je het weet zingt iedereen mee met de grootste Samson en Gert klassiekers. De humor is perfect te volgen voor kinderen, maar ook de volwassenen hebben hun plezier. Zo gebeuren tijdens de première onverwachte zaken, zoals een micro die uitvalt, waar Gert op een fantastische manier mee omgaat. Als Alberto dan ook nog een snedige opmerking maakt naar Gert toe, barst de hele zaal in lachen uit.

Het decor oogt mooi en er zijn wel heel leuke vondsten, zoals de sneeuwmachine van Van Leemhuyzen. Ook de doeken die naar beneden komen voor de acts, zijn heel gestileerd en voegen zeker toe aan het al mooie geheel. De kostuums van de kinderen (koor en dansers) springen in het oog, kleurrijk maar vooral steeds passend bij wat er gezongen wordt. Daarin merk je dat Studio 100 kosten noch moeite spaart om hun doelpubliek een prachtige show aan te bieden.

Studio 100 spaart kosten noch moeite om hun doelpubliek een prachtige show aan te bieden

Deze kerstshow is een must see voor de Samson & Gert fans, zowel voor jong als oud. Het is genieten met een grote ‘G’.

De Samson en Gert Kerstshow is nog te zien tot en met 7 januari 2018 in het PLOPSA Theater maar ook in het ETHIAS Theater te Hasselt. Tickets zijn te boeken via www.studio100.com.

Door Jonas Jacques

Foto’s: Patrick Defort