Rosanne Pits en Matthew Michel

Op 23 december 2018 gaat de sprookjesmuscial Hans & Grietje van Music Hall in première. In de hoofdrollen zien we Ianthe Tavernier en Wout Verstappen. Overige rollen zijn onder andere weggelegd voor Matthew Michel (Prins) en Rosanne Pits (Moeder/Assepoester/hulpje heks). Musical Vibes sprak met hen na de eerste try-out in Stadsschouwburg Antwerpen.

Een feestje! 

Matthew & Rosanne, hoe vonden jullie die eerste try-out?

Matthew: Het ging kei goed!

Rosanne: Ik vond het zo leuk! Het publiek was heel fijn. Ik kreeg echt energie!

Het was de eerste keer dat jullie voor groot publiek speelde, hoe was dat?

Matthew: We hebben eigenlijk al een schoolvoorstelling gespeeld, dus dat was de perfecte try out om alles uit te testen, maar dat waren allemaal kleine kinderen. Dit was een gemengd publiek. Het viel wel goed, denk ik. De mensen waren op het einde, bij de megamix, heel enthousiast.

Wat vinden jullie het leukste aan dit stuk?

Rosanne: Ik mag heel veel kleinere rollen doen en die zijn heel verschillend. Dat switchen de hele tijd vind ik wel leuk. De voorstelling is ook gewoon een feestje. Ik word heel blij elke keer dat ik dit mag doen. Ik ga met een goed gevoel naar huis.

Rosanne, van de rollen die je speelt, is er daar eentje die er bovenuit steekt?

Rosanne: Het hulpje van de heks vind ik heel leuk om te spelen. Het mag lekker groot.

Alle clichés worden bovengehaald en dat vind ik het leukste

Matthew, wat vind jij zo leuk aan de prins?

Matthew: Het is een heel cliché-prins. Alle clichés worden bovengehaald en dat vind ik het leukste. Ik mag doen wat ik wil van Brigitte (Derks, regisseur, nvdr.). Ik heb echt vrij spel gekregen, heel weinig beperkingen. Ik mag doen waar ik zin in heb, dus ik amuseer me ook echt wel.

Als je in één zin zou moeten samenvatten waarom iedereen zou moeten komen kijken, wat wordt die zin dan?

Matthew: Het is een verhaal dat iedereen kent. Het is fun om naar te kijken, het heeft leuke liedjes en het is echt een feestje. Dat is het belangrijkste. Ik denk dat je kinderen heel hard kan vermaken door anderhalfuur naar hier te komen.

Hans en Grietje de sprookjesmusical gaat tot het einde van het jaar op tournee en passeert daarmee Gent en Hasselt voordat de cast zich opnieuw in Antwerpen nestelt.  Tickets & meer informatie vind je op www.musichall.be.   

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier