Roodkapje de Musical


Acht jaar geleden bracht Van Hoorne Entertainment zijn eerste sprookjesmusical Roodkapje, wellicht niet wetende dat dit de eerste van een succesvolle reeks zou worden. Nu is de tijd rijp voor een nieuwe generatie om kennis te maken met deze ‘golden oldie’, die gisteren zijn première beleefde in het Parktheater in Eindhoven.

rood3

Roodkapje herboren

Roodkapje de Musical vertelt het verhaal van een meisje met een – jawel – rood kapje, die bij haar zieke oma op bezoek gaat. Op haar tocht door het bos komt ze een harig individu tegen die in de meeste versies slecht is en haar wil oppeuzelen. Maar zoals het in elke Van Hoorne musical betaamt, is er een twist aan het verhaal en blijkt Gerrit een zachtaardige, vegetarische wolf te zijn. Ze worden dan ook de beste vrienden, maar of zijn snode vrouw Tina het daar nu mee eens is?

Maud Mulder krijgt als Roodkapje een herkansing die ze met beide handen grijpt

De voorstelling viel in 2008 al bij ons in de smaak. Onder meer door de goed in het gehoor liggende muziek van Floris de Haan, die ook nu nog steeds lekker bekt, de twist in het verhaal en dan met name het personage Gerrit. Hoewel de karakters Titus en Fien (uit o.a. Doornroosje en Rapunzel) ondertussen zo populair zijn dat ze zelfs hun eigen merchandise hebben, blijft het duo van de norse Tina en de schattige, lispelende wolf Gerrit, onze favoriet, omdat ze toch nét even iets anders zijn.

rood2

Puntjes van kritiek waren destijds de acteerprestaties van Maud Mulder als Roodkapje, die toen zowel haar theater – als acteerdebuut maakte. Mulder heeft genoeg vlieguren kunnen maken in de daaropvolgende shows en krijgt nu dus een herkansing die ze met beide handen grijpt. Roodkapje is als het ware herboren. Het decor was erg miniem. Maar het bedrijf is ondertussen flink gegroeid en de decors zijn dat dus ook. Weliswaar niet letterlijk in grootte, maar wel degelijk in kwaliteit. Nog steeds simpel en doeltreffend, maar het oogt heel kleurrijk en modern. Met uitschuivende wanden en een wolvenhol in de vorm van een wolf als leuk bijkomend detail. We missen hier wel de fysieke aanwezigheid van de waterput, die nu mee in de decorwand verwerkt is. Verder is de show  – op hier een daar een verschuiving van een nummer en een nieuwe solo voor oma na – trouw gebleven aan het origineel.

Roodkapje 2.0 is zeker een aanrader voor de nieuwe generatie

Van Hoorne Entertainment heeft een goede formule gevonden voor het maken van entertainende en interactieve familiemusicals en hiermee een vast publiek opgebouwd. Roodkapje 2.0 is zeker een aanrader voor de nieuwe jonge generatie of om – wanneer je al wat ouder bent – gewoon nog een keertje te zien.

rood4

Roodkapje de Musical is nog tot en met juni te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.vanhoorne.com/roodkapje.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier