Rocky Horror Show XXL

Productiehuis Deep Bridge kondigde het met grote fierheid aan in de laatste maand van vorig jaar. De Rocky Horror Show kwam terug, sneller dan gedacht en veel groter dan in De Shop in Antwerpen. Men verhuisde cast en crew naar de Lotto Arena om het feestje nog grootser en gekker te maken.

Rocky Horror Show XXL in de Lotto Arena “3000 keer meer”

En dat werd het ook. 3000 man vulden de Lotto Arena met meer pruiken, meer schmink, meer confetti, meer wc-rollen, meer rijst en meer lawaai dan ooit tevoren. De show was meer van hetzelfde, maar met meer licht en meer visual effects. Laurenz Hoorelbeke steeg boven zichzelf uit zoals alleen hij dat kan. Opnieuw was zijn Frank ’n Furter er ‘boenk’ op. De cast kreeg een ware energieboost van zoveel volk en speelde dan ook de pannen van het dak.  De originele cast werd aangevuld met 4 extra ensembleleden en Line Ellegiers verving Jasmine Jaspers met verve als Magenta.

Het publiek was drie uur na aanvang razend enthousiast, het applaus terecht en de zaal een puinhoop

De Rocky Horror Show stond er. Al is de musicalervaring in een grote evenementenhal als de Lotto Arena eerder apart te noemen, maar voor een productie als deze kon het nog net. Al moeten we toegeven dat we de extra lichteffecten, het vuurwerk, de lichtgevende planeten aan het plafond en de laserstralen voor geen goud van de wereld hadden willen missen. Het publiek was drie uur na aanvang razend enthousiast, het applaus terecht en de zaal een puinhoop. Rijst in de schoenen, confetti in de handtas, maar enthousiasme in het hart.

De Rocky Horror Show wordt opnieuw hernomen in Gent tijdens de Gentse Feesten 2018. Meer informatie vind je op www.deepbridge.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier