Robin Hood en Ik

Na de sprookjesmusical Sneeuwwitje pakt Deep Bridge opnieuw uit met een eigen creatie (van scriptschrijver Stany Crets, in een regie van Floris Devooght), een twist op het bekende verhaal van Robin Hood. Het is een voorstelling geworden met eigentijdse accenten, over de top humor en zelfs een onderliggende boodschap.

Broeder Tuck en Robin Hood

Iedereen kent het verhaal wel van Robin Hood (of was nu toch hoot of hout?). De held die het geld van de rijken steelt en terug geeft aan de armen en onderweg nog even verliefd wordt op een prinses. Dit gegeven is het uitgangspunt van de voorstelling, maar er is een kaper op de kust, namelijk de Sheriffin van Nottingham die haar zinnen heeft gezet op ons Marianneke. Gelukkig is er ook nog Jessy; zij brengt – door het boek te lezen – de personages tot leven en heeft blijkbaar ook de mogelijkheid om dingen aan te passen…

Visueel is Robin Hood en Ik een plaatje

De held van het verhaal wordt prima vertolkt door Aaron De Veene. Hij krijgt hierbij het nodige humoristische weerwerk van sparringpartner Sander Gillis (Broeder Tuck), die naar eigen zeggen het échte hoofdpersonage van de voorstelling is. Lynn Van Den Broeck is zeer sprankelend als Marianneke, maar jammer genoeg op zanggebied minder sterk, dit wordt echter wel zeer goed opgevangen door het solide ensemble. Slechteriken van dienst zijn opnieuw Laurenz Hoorelbeke als Jan Zonder Land en Jasmine Jaspers als Sherrifin van Nottingham (met rookmachine, enge muziek en al). Charlotte Suijs is een frisse verschijning als Jessy en heeft vanaf haar eerste nummer het publiek op haar hand.

Visueel is Robin Hood en Ik een plaatje. Het decor en de kostuums geven perfect de juiste sfeer weer. De muzikale score van Ad Van Dijk bevat ook zeker weer de nodige oorwurmen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de rap vorm, een stijl die we de laatste tijd vaker zien opduiken in musical. De frisse choreografie van Helle Vanderheyden maakt het geheel af.

Deep Bridge heeft een uitstekende formule gevonden voor toekomstige producties

Robin Hood en Ik is een zeer waardige opvolger voor Sneeuwwitje. Deep Bridge heeft een uitstekende formule gevonden voor toekomstige producties. Humor voor jong en oud, een beetje over de top (gelukkig niet té veel), toffe muziek, verpakt in een visueel pakket.

Robin Hood en Ik is nog te zien in Trixxo Theater Hasselt en Stadsschouwburg Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.deepbridge.be.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier