Reprise De Gelaarsde Kat


Na een succesvolle run in het Efteling Theater is de swingende sprookjesmusical De Gelaarsde Kat vanaf nu te zien doorheen Nederland en Vlaanderen. Op 15 oktober werd in het Nieuwe Luxor Theater de feestelijke aftrap van de tournee gegeven.

De Gelaarsde Kat is misschien niet meteen het meest bekende sprookje, maar tot de verbeelding spreekt het zeker; molenaarszoon Bas die van zijn vader enkel een kat erft, terwijl zijn broers de molen en de ezel krijgen. Oneerlijk verdeeld? Zo lijkt het, maar niets is minder waar. Want kat Tim – a.k.a Bolletje-  zorgt ervoor dat Bas uiteindelijk mag trouwen met de mooie Prinses Tessa.

De voorstelling op wat details na dezelfde gebleven. Regisseur Mark van Haasteren heeft het tempo wat opgevoerd en overbodige scènes zijn verwijderd. Het grootste merkbare verschil is de castwissel van Bas en Tessa. Jeroen C. Molenaar en Nienke Latten doen zeker niet onder voor hun voorgangers. Molenaar is ontwapenend en aan chemie met Latten – die over zeer mooie heldere stem beschikt – ontbreekt het ook niet. Het nadeel van niet in een vast theater te werken zorgt ervoor dat er qua decor ook enkele veranderingen zijn, of eerder het gebrek aan. Zo is bijvoorbeeld het prachtige effect van Tessa’s sluier helaas verdwenen, maar wel inventief opgelost door de makers. De Gelaarsde Kat 2.0. staat er! 

Lees hier onze recensie die wij schreven naar aanleiding van de officiële première.

De Gelaarsde Kat is nog tot en met 15 april te zien in verschillende theaters in Nederland en Belgie. Voor meer informatie & tickets surf je naar www.efteling.com.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier

[nggallery id=190]