Repetities Ster

Drie jaar geleden kwam Kathleen Van Oosten een korte kennismaking in de musical geven aan de mensen in De Cirkel. Dat sloeg zo aan bij de deelnemers, dat de musicalmicrobe sindsdien niet meer weggeweest is. Na een eerste toonmoment in de lokalen van De Cirkel, verkocht het tweede jaar de kerk van Niel uit. Dit jaar gaan deze sterren voor een gevuld cultureel centrum ’t Aambeeld te Aartselaar. Musical Vibes ging even een kijkje nemen bij een van de repetities voor Ster.

Passie op z’n puurst

De Cirkel is een activiteitencentrum voor mensen met een ondersteuningsvraag. Zwakkeren in de maatschappij, mensen met een beperking, zij kunnen allemaal terecht om de dag op een zinnige manier door te brengen. Een zeer zinnige bezigheid, is je te verdiepen in musical. Muziek, spel en beweging, het is voor iedereen een verrijking. De begeleiders van de musicalgroep zorgen er daarboven ook voor dat ieder zichzelf uitdaagt om mee de creatie van het werk te verzorgen.  Om de ervaring nog echter te maken, werd Tom Buelens gevraagd om een handje te helpen. Tijdens de bijgewoonde repetitie is duidelijk te zien met welke passie en plezier deze groep mensen zich smijt in het genre. Het is duidelijk dat er hier veel sterren op het podium gaan staan schitteren.

Wie op 30 juni naar Ster gaat kijken, moet zich niet verwachten aan een afgelikte musical. Geen professionals, geen super-de-luxe amateurs. Nee, je gaat hier mensen met iets minder lichamelijke capaciteiten zien die zich met hart en ziel smijten. Ze willen hun passie met iedereen delen en doen dat met zoveel liefde dat je je afvraagt waar die liefde bij sommige wél afgelikte musicals gebleven is. Alle dansjes zijn gezamenlijke creaties, de begeleiders Kathleen Van Oosten, Karina Van Tichelen en Lies Verdoodt zorgen enkel voor een stroomlijning en een verhaallijn. Samenhorigheid en je eigen grenzen verleggen, dat is ook een heel belangrijk gegeven binnen elke vorm van theater. Deze groep van De Cirkel toont dit in zijn puurste vorm.

Ster speelt op zondag 30 juni om 14u in cc ’t Aambeeld te Aartselaar. Meer informatie & tickets vind je op www.cultureelcentrumaartselaar.be.

Meer informatie over De Cirkel vind je op www.indecirkel.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort