Première Laura Tesoro 40-45

In oktober van vorig jaar ging in het Studio 100 pop-up theater de musical 40-45 in première. Na een winterstop met de jaarwisseling draait de productie weer op volle toeren. Ook nieuwe gezichten maken hun intrede. Na James Cooke was vrijdag 15 februari Laura Tesoro aan de beurt om in première te gaan. Dat ging niet zonder slag of stoot, al was dat niet de schuld van Laura.

Ruiger en pittiger

Het is even spannend of de acht afgeladen tribunes het einde van de show zullen halen. Net op de premièredag van Laura Tesoro kampt de productie met technische problemen waardoor twee showstops onvermijdelijk zijn. Ondanks dat blijft de cast ijzersterk spelen. Zelfs als een tribune niet staat waar ze moet staan, gaat iedereen ongestoord door. Dikke pluim voor iedereen.

Tesoro zet een Sarah neer die anders is dan die van haar voorgangers

Naar Laura dan, criticasters vinden haar misschien te jong om de rol van Sarah te kunnen spelen als alternate van Nathalie Meskens en Clara Cleymans. Ze hebben ongelijk. De rol van Sarah Liebman is die van een Joods meisje in de tweede wereldoorlog. Een rol met ontzettend veel emotie, breekbaarheid en puurheid. Tesoro noemt zichzelf geen actrice en zegt dat ze harder gewerkt heeft aan het spelgedeelte dan aan het zanggedeelte. Best verrassend dus dat ze in spel meer overtuigt dan in zang. Laura zingt niet slecht, maar soms gaat de interpretatie voor op de zuiverheid en dat is wel jammer.

Tesoro zet een Sarah neer die anders is dan die van haar voorgangers. Het personage ‘Sarah’ staat nog steeds, alleen de interpretatie is anders. De Sarah van Laura is iets ruiger, iets pittiger, dus zeker de moeite waard om te gaan bekijken. 

40-45 speelt momenteel nog tot december 2019 in Puurs. Informatie & tickets vind je op www.40-45.live.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier