Première Gaia Aikman

Gaia studeerde aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts en begon haar carrière in 2004 als de jonge Nala in de musical Lion King. Twaalf jaar later ging ze de geschiedenisboeken in door als eerste actrice zowel de rol van kleine als die van de volwassen Nala te hebben vertolkt. Na deze rol drie jaar lang in Nederland gespeeld te hebben, was ze te zien als Nala in de productie op West End in Londen. Verder was ze nog te zien in de musicals Dreamgirls en The Bodyguard en in de theatershows Jeans en Kinderen voor Kinderen.

Voor deze rol moet je stevig in je stiletto’s staan

Gaia doet haar personage alle eer aan met zo’n stevige performance. Haar timbre en vibrato zijn zo kenmerkend aan Tina Turner dat wanneer je even je ogen sluit tijdens één van de Engelstalige nummer, je bij momenten amper een verschil hoort met de Queen of Rock ‘n Roll. Enkel de zeer lage noten komen er niet altijd even sterk uit als haar hoger en middenregister.

Met Gaia Aikman heeft Stage Entertainment een meer dan waardige Tina weten te strikken

Ze toont zichzelf een waardige Tina, niet enkel in haar enorme zang kwaliteiten, ook haar dance moves zitten zeer strak. Om Tina Turner te vertolken moet je stevig in je stiletto’s staan, zowel op gebied van zang als dans. Dit doet ze uitstekend! Met Gaia Aikman heeft Stage Entertainment een meer dan waardige Tina weten te strikken die haar karakter alle eer aan doet op een zeer hoog niveau.

Tina de Musical is te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Meer informatie & tickets vind je op www.tinademusical.nl.

Door Pieter Nieva

Foto’s: Wendy de Noier