Peter Pan


Jong! een musicalgezelschap uit Roosendaal speelt hun versie van de klassieker Peter Pan in de kleine zaal van De Kring. Welkom geheten door piraten wanen we ons in Londen… of zijn we nu op het schip van Haak?

Zien en beleven

Het hele verhaal lijkt zich af te spelen op het schip, maar met kleine decor wisselingen waan je je ineens in Londen. Daar maken we kennis met de familie Darling; vader, een mooie dochter en twee zoons én met moeder Darling. Maar is zij er nu echt of is zij een geest of… wie is ze nu eigenlijk? Wanneer de Darlings Peter Pan ontmoeten vertelt hij hen over Neverland en de gevreesde Kapitein Haak (in deze voorstelling gespeeld door een dame). De piraten zijn op zoek naar Peter, omdat hij de enige is die de vloek van de piraten kan opheffen. Pan neemt de kinderen mee naar Neverland. Er volgt een avontuur met piraten, vreemde wezens, elfjes en stoere jongens en meisjes.

De cast is geloofwaardig in elke rol, ook ‘mevrouw’ Haak, wat toch een gewaagde keuze is voor zo’n mannelijk figuur

Complimenten voor de cast. Ze zijn nagenoeg ieder geloofwaardig in elke rol, ook ‘mevrouw’ Haak, wat toch een gewaagde keuze is voor zo’n mannelijk figuur. Één persoon steekt echter met kop en schouders boven de rest uit en is zeker het vermelden waard; de jongedame die Wendy speelt straalt in alles en raakt enorm. Onder begeleiding van een – zichtbare- live band brengen zij ontzettend mooie liedjes die het verhaal heel goed ondersteunen. De kostuums zijn fantasierijk en maken het plaatje compleet. Vlak voor de pauze laten ook de grimeurs zien waar ze goed in zijn; de door blacklight oplichtende cast ziet er ineens uit als vervloekte skeletten, mooi gedaan!  

Deze voorstelling is vooral een genot om te zien en te beleven

Deze versie van Peter Pan klopt helemaal, hoewel de zang niet altijd even zuiver klinkt en de band de cast af en toe overstemt, is deze voorstelling vooral een genot om te zien en te beleven. Kortom, een mooie laatste voorstelling van Peter Pan in Roosendaal.

Meer informatie over Jong! vind je op op hun facebookpagina: www.facebook.com/StichtingJONGTheater

Door Stephan Markus

Foto’s: Stichting JONG Theater