Legally Blonde


In de kleine zaal van de Schouwburg in Amstelveen speelt de musical afdeling van muziek- en dansschool Amstelveen de musical Legally Blonde. Dit jaar 2 x uitverkocht! Deze Vereniging staat al negen jaar garant voor mooie producties.

Energiek en chaotisch

Zoals ieder jaar begint de voorstelling met een Musical Revue waarin de jongste sterren uit Amstelveen vertederen met liedjes uit onder andere Copacabana en High School Musical. De sterren van de toekomst nu al on stage! Na een kleine decorwisseling begint Legally Blonde, wel ietwat gehinderd door technische problemen.

We maken kennis met Elle en haar vriend Warner. Elle is het populairste meisje van de school, maar wanneer haar vriend het uitmaakt – omdat ze te gewoon is voor zijn niveau en hij op Harvard gaat studeren – doet ze er alles aan doen om deze opleiding ook te volgen, om maar zo dicht mogelijk in de buurt van Warner te zijn. Elle slaagt voor haar toelating en wanneer ze uiteindelijk één van de vier gewilde stageplekken krijgt gaat ze voor goud, althans roze is bij Elle meer op haar plaats, en krijgen haar ambities een compleet andere wending. 

Amstelveen laat met deze Legally Blonde zien dat de jeugd de toekomst heeft

In deze voorstelling wordt de rol van Elle gespeeld door twee verschillende dames. Dit is eerst wel wat verwarrend, maar de manier waarop de castwissel plaats vindt is erg leuk gevonden; Elle twee is eerst het ‘wettelijk blond’ spiegelbeeld van de eerste Elle en neemt daarna de show over. De cast is erg mooi op elkaar ingespeeld. De jongedame die Paulette speelt steelt werkelijk de show en heeft met haar heerlijk accent de lachers op haar hand. De show is energiek en af en toe lichtelijk chaotisch. De bekende scène met het touwtjespringen staat als een huis.

Amstelveen laat met deze Legally Blonde zien dat de jeugd de toekomst heeft. Op naar volgend jaar, dan vieren zij feestelijk hun tien-jarig jubileum! Meer informatie over Muziek- en dansschool Amstelveen vind je op muziekschoolamstelveen.nl

Door Stephan Markus

Foto’s: Stephan Markus