Perspresentatie Showponies

12 februari 2018, Moves Studio in Amsterdam. De perspresentatie van de ‘identiteitsrevue’ Showponies, de 2.0 revue van Alex Klaassen.

Onthullende types

Eenmaal de repetitieruimte binnen gekomen staat de revue “trap” al klaar. Maar de presentatie begint toch wat anders dan het bombastische dat een normale revue met zich meebrengt. Een deel van de cast doet zich voor als Alex Klaassen. Maken een karikatuur van Alex en hij kan het ook nog eens zelf beoordelen. Een scène die er veelbelovend uit ziet en een mooie aftrap is van een spetterende preview die verheldering brengt op wat wij als publiek eenmaal kunnen verwachten bij Showponies.

Met de treffende woorden van de regisseur Gijs de Lange als introductie, merk je ook dat Alex Klaassen echt het meesterbrein is achter de voorstelling. Gijs de Lange: “Choreografen denken in beweging, musici denken in klank, regisseurs denken in dramatische structuren en Alex Klaassen denkt in Types. In karikaturen. En het knappe van die types is dat ze altijd iets onthullen. Over menselijk gedrag. Over onbewuste vooroordelen. Ze leggen onbewuste motieven bloot of ze leggen de vinger op een maatschappelijke tendens. Altijd als Alex voor het eerst een type voor mij speelt dan denk ik: “Ja, verdomd.” Het goede van Alex is dat hij dat niet met voorbedachte rade doet. Hij doet het gewoon. Dat is hoe hij denkt en hoe hij iets analyseert. Dat geeft het type iets intuitiefs en houdt het altijd speels.”

Showponies speelt vanaf 27 februari in de diverse theaters in Nederland. Op 19 maart vindt de feestelijke première plaats in het Delamar Theater in Amsterdam. Meer informatie & tickets via www.kemnasenf.nl.

Interviews met Alex Klaassen, Jip Smit en Roman Brasser mag je in de loop van de week verwachten op www.musicalvibes.net

Door Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement