Peppa Pig


Mocht je kinderen hebben of kennen in de jeugdige leeftijdscategorie, dan heb je vast wel eens gehoord van het varkentje Peppa Pig. Dit van oorsprong Britse televisieprogramma is een razend succes en daarom omgetoverd tot een theatervoorstelling. De show Peppa Pig maakte eerder al furore op West End, maar Van Hoorne Entertainment heeft in samenwerking met Entertainment One’s de voorstelling dit seizoen naar Nederland gehaald. Gister ging Peppa Pig – De Grote Plons!, in een debuterend regie van Mark Haaijema, met succes in Gouda in première.

Peppa Pig plonst goed

Peppa Pig (Eva Jonker) is een vrolijk varkentje dat houdt van spelletjes spelen en heerlijk plonzen in de modder. Het favoriete spelletje van haar broertje George (Mitch Blaauw) is om Meneer Dinosaurus zo hoog mogelijk in de lucht te gooien. En dat gaat ook weleens mis. Gelukkig krijgen ze hulp van Mama Big (Anna Verschoor), Papa Big (Dennis de Groot), Polly Papegaai (Kylia de Rooij) en Suzie Schaap (Simone ten Brinke). Met z’n allen beleven ze daarna nog meer avonturen. Ze gaan naar school, naar de feestmarkt en komt onder andere Meneer Aardappel op bezoek voor een wedstrijdje modderplonzen. Alle bekende karakters worden gespeeld door middel van handpoppen. Deze poppen lijken goed op de poppen van de televisie. Dat geldt ook voor de verschillende decors. Dit maakt het voor de kleine bezoeker zeer herkenbaar. Sterre Pechler speelt Daisy, een meisje met veel vrolijke energie die aan de hand van interactie en participatie de connectie vormt tussen de poppen en het publiek. Kinderen mogen klappen, roepen en meedansen op de vele liedjes die in de voorstelling zitten. Dit alles zorgt voor aandachtige snoetjes in een show met veel tempo.

Kinderen mogen klappen, roepen en meedansen op de vele liedjes die in de voorstelling zitten

Een voorstelling van Van Hoorne Entertainment is altijd een feestje voor ieder kind. Zo ook weer bij De Grote Plons!. Al bij binnenkomst worden de kinderen begroet door een levensgrote Peppa Pig met wie ze op de foto mogen. Je kan een Peppa kleurplaat maken en Peppa rozijntjes eten. Dat is allemaal leuk en aardig, maar het draait natuurlijk om de voorstelling zelf. Gelukkig plonst die goed.

Peppa Pig is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en speelt nog tot en met 28 mei 2017 in de Nederlandse en Belgische theaters. Kijk voor meer informatie op www.vanhoorne.com/peppapig

Door Anna Stam

Foto’s: Levin de Boer